Jordskokkesuppe med hjemmelavede rodfrugtchips

Yay, mere suppe! Jeg elsker suppe, eller i hvert fald alle de lækre cremede grøntsagssupper. Denne gang er det jordskokkesuppe – en lækker smagfuld og cremet én af slagsen. Mange kommer kartoffel i, men det maskerer altså den lækre smag af jordskokkerne, så det er der ikke i min. Dette er en ren vinterret, varm og fyldt med årstidens rødder. Jeg har fået grøntsager fra Aalborg fødevarefællesskab hen over vinteren og der var mange rodfrugter og særligt mange jordskokker. Denne suppe er en af de måder jeg har brugt dem på, men de bliver også brugt til virkelig lækre rodfrugtchips og jordskokkeaioli.

Cremet jordskokkesuppe

2016-02-12 21.47.13

700 g jordskokker
3 dl hvidvin
2½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
Skræl jordskokkerne og skær dem ud i tern. Kom dem i en gryde sammen hvidvin, hønsebouillon og piskefløde og brig det i kog. Når jordskokkerne kogt er møre blendes det hele og der smages til med salt og peber.
server det med enten sprødristet bacon, sprødristede svampe eller hjemmelavede rodfrugtchips.

 Hjemmelavede rodfrugtchips

Dette er ikke rigtigt en opskrift, det er mere en fremgangsmåde. Men jeg vil da gerne dele med jer hvordan jeg laver mine rodfrugtchips.

2015-12-03 15.40.17

Vælg dine rodfrugter, det kan være lige præcis dem du foretrækker, jeg har valgt jordskokker, rødbeder, sødekartofler og selleri. Men også pastinak, persillerod, gulerødder – gerne dem i flere farver og selvfølgelig kartofler kan bruges 😀

2015-12-03 15.41.07

Jordskokke, rødbede, sød kartoffel og knoldselleri

4-5 rodfrugter
2-3 dl rapsolie

Skræl rodfrugterne og skær dem i papirtynde skiver. Du kan bruge en alm. kartoffelskræller til det.
Dyp hver skive i olien og læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 ºC i 20-40 minutter, til de begynder at krølle og tage farve. Jeg har erfaret med de to ovne jeg har brugt at tiden er meget forskellig, så prøv dig frem.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *