Yay, mere suppe! Jeg elsker suppe, eller i hvert fald alle de lækre cremede grøntsagssupper. Denne gang er det jordskokkesuppe – en lækker smagfuld og cremet én af slagsen. Mange kommer kartoffel i, men det maskerer altså den lækre smag af jordskokkerne, så det er der ikke i min. Dette er en ren vinterret, varm og fyldt med årstidens rødder. Jeg har fået grøntsager fra Aalborg fødevarefællesskab hen over vinteren og der var mange rodfrugter og særligt mange jordskokker. Denne suppe er en af de måder jeg har brugt dem på, men de bliver også brugt til virkelig lækre rodfrugtchips og jordskokkeaioli.
Cremet jordskokkesuppe
Hjemmelavede rodfrugtchips
Dette er ikke rigtigt en opskrift, det er mere en fremgangsmåde. Men jeg vil da gerne dele med jer hvordan jeg laver mine rodfrugtchips.
Vælg dine rodfrugter, det kan være lige præcis dem du foretrækker, jeg har valgt jordskokker, rødbeder, sødekartofler og selleri. Men også pastinak, persillerod, gulerødder – gerne dem i flere farver og selvfølgelig kartofler kan bruges 😀
4-5 rodfrugter
2-3 dl rapsolie
Skræl rodfrugterne og skær dem i papirtynde skiver. Du kan bruge en alm. kartoffelskræller til det.
Dyp hver skive i olien og læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 ºC i 20-40 minutter, til de begynder at krølle og tage farve. Jeg har erfaret med de to ovne jeg har brugt at tiden er meget forskellig, så prøv dig frem.