Om Teklas Køkken

10 comments

Velkommen i Teklas køkken

Hej og velkommen, som gæst i Teklas Køkken.
Her i køkkenet skal vi tale om hvordan du gør livet uden gluten til en leg. 

Vi skal tale om mad – helt naturligt glutenfri hverdagsmad og festmad. Du kan finde opskrifter på glutenfri mad til hverdag og fest. Vi skal også tale om restauranter, rejser og oplevelser uden gluten. Vi skal tale om kogebøger og alle andre bøger, for bøger er en fantastisk måde at koble af på. Jeg vil fortælle historier om rejser, om min by Aalborg, om mine gør det selv projekter og om andre bloggere jeg følger. Der er ikke noget bedre end, at udveksle historier med gæster, familie og venner over madlavningen.

Jeg har selv skjult cøliaki og kender til følelsen af fortabthed, som følger sådan en diagnose. Jeg tog tyren ved hornene og bruger min erfaring med formuleringsudvikling og fra biokemien og molekylærbiologien. Glutenfri bageopskrifter kræver lidt mere, at udvikle og dér gavner mine erfaringer mig meget. Det arbejde deler jeg med dig, for det kan gavne dig mindst lige så meget, som det gavner mig. Du finder derfor gennemarbejdede opskrifter og idéer til, at gøre livet uden gluten til en leg.

Hvorfor finder du reklamer i køkkenet?

Jeg bruger rigtigt mange timer på at udvikle opskrifter. Bag hver eneste opskrift ligger også ofte mange forsøgsbagninger med små justeringer til opskriften er helt perfekt. Hvis du følger med på min Facebook eller instagram, ser du indimellem billeder af processen. Det koster ret mange penge, at bage 6-10 brød, selvom de er små. Specielt når over halvdelen af dem ryger ud. Enten er de for tørre, for våde eller smager lidt funky, så spiser jeg dem ikke og de ender deres dage i komposten.

For at jeg kan udvikle gode opskrifter til dig, er jeg afhængig af, at tjene lidt på bloggen. Den smule reklame indtægter jeg får fra de få og kun relevante reklamelinks, du finder på Teklas Køkken, dækker ikke nær mine udgifter ved at drive bloggen. Men det er et kærkomment tilskud til mit arbejde med at give dig, de bedste glutenfrie opskrifter.

Pigen i køkkenet

 • Navn: Tekla Bach
 • Alder: Min hjerne tror jeg er teenager, min krop er ikke enig. Fødselsattesten siger 1978.
 • Uddannelse: Senest er det en bachelor i biokemi og molkeylærbiologi fra Syddansk Universitet, før det er jeg laborant og har arbejdet i medicinalindustri, fødevareindustri og kemisk industri.
 • Fritidsinteresser: Mad og madlavning, giver nok lidt sig selv 😉 Men derudover er jeg aktiv frivillig. Lige nu i Aalborg fødevarefællesskab og på Copenhell i Asgaard, men tidligere også for muskelsvindfonden, på koncertspillestedet Kansas City i Odense og til middelaldermarkeder over hele landet.
 • Arbejde: Jeg har et deltidsjob, så jeg kan fokusere på bloggen og skabe det univers jeg drømmer om den skal være. Jeg har påbegyndt arbejdet med min første kogebog og mit første kursus, det vil jeg løbende fortælle mere om her på siden.

Jeg har altid nydt, at lave mad og eksperimenteret med nye teknikker og opskrifter. Så det ligger mig ikke så fjernt, at kaste mig over processerne med, at modificere opskrifter til glutenfrie ingredienser.
Det er vigtigt at det er naturligt glutenfrit og ikke koster en jetjager.Skriv dig op til mit nyhedsbrev. Du får mit cheat sheet til succesfuld glutenfri bagning, lige ned i din indbakke. I nyhedsbrevet vil jeg også give dig små tips og tricks til en nemmere hverdag, som ikke kommer på bloggen. Her får du også informationer om mine projekter med kogebøger, kurser og andet jeg går og brygger på.

10 hurtige om mig

 1. Jeg bor i et lille rækkehus på toppen af Gug i Aalborg, sammen med min langskæggede og langhårede kæreste.
 2. Jeg er kattemenneske, men kan desværre ikke have dyr pga. voldsom allergi i min nærmeste familie.
 3. Jeg elsker at rejse
 4. Jeg elsker mad – kæmpe overraskelse!
 5. Min søster er også min nærmeste veninde
 6. Shopping er en olympisk disciplin!
 7. Jeg er ekstremt privat – ikke super foreneligt med, at være blogger
 8. Jeg er storbypige ind til benet og Gug føles som laaaangt ude (6 km fra centrum…).
 9. Jeg er absolut ikke havemenneske, ukrudt får frit spil.
 10. Jeg elsker alternative kulturer og Steam Punk er min favorit stil, som jeg slet ikke selv rocker – overhovedet!
Opt In Image
Glutenfrit mini bagekursus
7 ugers glutenfri bageinspiration med opskrifter og vejledning

Kom med på mit glutenfrie mini bagekursus.

I løbet af 7 uger guider jeg dig igennem 7 opskrifter på glutenfrit bagværk. Du kommer til at bage både brød og kage og lærer at lave glutenfrie deje, der kan rulles ud, vrides og formes.

Det koster kun din email adresse og så kommer kurset lige ned i din indbakke.

Du skriver dig samtidig op til mit nyhedsbrev hvor du højest en gang i måneden får en mail fra mig. Du vil der få opskrifter, tilbud og informationer om alle mine vilde idéer før alle andre. Du kan til enhver tid melde dig ud igen, hvis du ikke ønsker at modtage flere mails.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 thoughts on “Om Teklas Køkken”