Sommerudfordring: Få mere kål i din hverdagsmad

Indeholder annoncelinks
I forbindelse med Bloggers By Hearts readathon med fokus på sommer aktiviteter har jeg besluttet mig for at lave en udfordring til dig!

Jeg har læst to bøger om kulhydrater og type 2 diabetes. To bøger som begge to har samme budskab; Spis mere kål.

Min udfordring til dig er at, du hen over sommeren skal spise mere kål i din hverdagsmad – det er vanedannende. Du kan følge med på min instagram, hvor jeg selvfølgelig hen over sommeren vil dele mine billeder af kål i hverdagsmaden.

Kålhydrater (annoncelink)

Anette Sams har allieret sig med Jane Faber fra Madbanditten og lavet en bog om kål og kulhydrater. Navnet er ret passende Kålhydrater.

Anette leverer en grundig gennemgang af hvorfor kulhydrater ikke bare er kulhydrater. Pointen er at kulhydrater i grove grøntsager, som kål, styrker din tarmflora og hjælper dig til stabilt blodsukker. Det gør de fordi de er pakket ind i fibre, som vi først lige skal have nedbrudt, mekanisk og af de der gode tarmbakterier, som elsker de der fibre.

Der er lidt mere i det, men det vil jeg lade Anette fortælle dig. Hun gør det nemlig på en virkelig god måde, så noget som egentligt er ret kompliceret, gøres nemt at forstå.

Jane bidrager med en lang række afsindigt lækre opskrifter med kål i alle afskygninger, så du får fantastisk inspiration til at komme igang med at få mere kål ind i din kost. Længere nede ser du de bagte rosenkål med estragondip fra bogen. Simpelt og lækkert.

Spis dig fri af type 2 diabetes (annoncelink)

Jane Kudsk går mere i dybden med diabetes type 2 og hvordan kulhydrater spiller en rolle i for udviklingen og forværringen af type 2 diabetes bogen her. Formålet er selvfølgelig at hjælpe dem, der allerede har udviklet type 2 diabetes til at få bedre styr på deres blodsukker og forbedre deres livskvalitet. Men den viden bogen indeholder kan også bruges til at forbedre din livsstil, før det går galt. Budskabet er fuldstændig det samme som i Kålhydrater. Skift kosten baseret på lettilgængelige kulhydrater ud med en baseret på grove grøntsager.

Jeg valgte at læse den, fordi min far er blevet diagnosticeret med type 2 diabetes. Jeg har en god grundviden, men ville se om det var en bog, der måske kunne hjælpe to ældre mennesker til bedre at kunne navigere i en kostomlægning pga. sygdom.

Bogen er god til grundviden, men den mangler lidt for at leve op til sit navn. Når du vender den sidste side, sidder du lidt tilbage med følelsen af at, det er godt nok, men hvordan kommer jeg igang? Du får hendes trin for trin guide, men den fylder kun et par sider og er temmelig ukonkret. Der er lige rigeligt fokus på beretninger fra klienter, hun har hjulpet og man får lidt følelsen af, at hun har skrevet bogen for at sælge de online kostvejlederforløb, hun tilbyder.

En sektion med opskrifter ville løfte bogen op på et helt andet niveau.

Mere kål i din hverdagsmad

Selvom vi måske forbinder kål med vintermad, så kan du allerede nu få en masse friske sprøde sommerkål. Nu her hen over sommeren er derfor et godt tidspunkt, at begynde at eksperimentere med kål. Sommerkålen er mildere i smagen og mindre grov i strukturen. Sommerens grillaftener er en god anledning til at prøve forskellige kålsalater og kål på grillen.

Det er efterhånden mange år siden, at jeg skiftede grøn salat ud med spidskål, når jeg lavede salat. Jeg holder stædigt fast i min Frillice salat, når den kan købes, for den er fantastisk. Men ellers så er kål basen for næsten alle mine salater.

Du kan f.eks starte med en af disse opskrifter med rå rosenkål

Bloggers By Hearts sommer readathon

Følg med på Bloggers By Hearts Instagram hvis du gerne vil se hvad de andre bloggere har læst i årets readathon.

Lene fra bagvrk.dk har læst om Glazekager og Susanne fra Sundt for To, vil fortælle om hendes sommerlæsning på mandag.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *