Go Back
+ servings

Glutenfrie blinis bagt med gær

Luftige og velsmagende glutenfrie blinis bagt med gær

Ret Forret, frokost, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk, russisk
Keyword Blinis, gæster, snack
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 20 g gær stuetemperatur
  • 4 dl mælk stuetemperatur
  • 5 g psylliumfrøskaller fintmalede
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g kikærtemel
  • ½ tsk salt
  • smør til at stege i

Sådan gør du

  1. Opløs gær i mælken.

  2. Del ægget i blomme og hvide og pisk blommen i mælken. Sæt hviden tilside til senere.

  3. Pisk psylliumfrøskallerne i og derefter piskes melet i.

  4. Lad dejen hæve tildækket på bordet i 1 time.

  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

  6. Varm en pande op og kom lidt smør på.

  7. kom ca 1 spsk dej på panden og lad den flyde lidt ud til en rund pandekage.

  8. Steg de små blinis på begge sider til de er færdige.

Opskriftsnoter

Du kan lave dem i forvejen og fryse dem ned, så skal de bare lunes inden du serverer dem.