En smagfuld glutenfri og vegansk Pumpkin Pie med varme efterårskrydderier og græskar. Vegansk og helt naturligt glutenfri.
Skær græskarret over på midten og skrab kernerne ud.
Gnid indersiden og skærefladen af græskarret med salt.
Læg græskarret med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 ° i 30-40 minutter eller til det er helt mørt. Det må ikke blive brændt.
Lad det køle lidt af og skrab det det møre indeni af skrællen. Det er basalt set puré helt uden at du skal gøre mere. Lad det køle helt af inden du blander det i tærtefyldet.
Lav og forbag tærtedejen som i opskriften.
Pisk græskarpuré, kokosfløde, sukker og krydderier sammen til det er jævnt.
Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og læg blade udstukket af tærtedej rundt i kanten.
Bag tærten ved 200 °C i 20-30 minutter eller til bladene er flot gyldne.
Server tærten lun eller kold.
Hvis du har noget kokosfløde til overs kan du piske det og servere det til tærten. Servere du den lun kan den oså med fordel få følgeskab af en vegansk vanilleis.
Smagen er varm og mørk af ingefær, så hvis du ikke er så vild med smagen af stødt ingefær kan du fint halvere mængden og evt komme lidt mere kanel i.
Konsistensen af fyldet er cremet og blødt, men fast nok til at det ikke flyder ud. Hvis du gerne vil have det mere fast og mindre cremet, kan du piske 3 spsk majsstivelse i fyldet.