Go Back
+ servings

vegansk og glutenfri pariserbøf

Plantebaseret pariserbøf med en chunky palntefars og smæk på smagen.

Ret frokost, Hovedret, vegansk, Vegetarisk
Køkken Dansk
Keyword glutenfri, plantebaseret, vegansk, vegetarisk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Hørfrø æg

  • 2 spsk hørfrø
  • 3 spsk vand

Plantefars

  • dl kogte sorte bønner
  • 1 stor portobellosvamp
  • 1 lille rødløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • ½ dl finthakket eller revet broccoli brug gerne stokken
  • 1 spsk barbecuesauce
  • 1 tsk røget sød paprika
  • 2 hørfrøæg se ovenfor
  • 4 spsk boghvedemel
  • friskkværnet salt og peber

Samlet pariserbøf

  • 6 skiver glutenfrit brød
  • olie til stegning
  • 1 lille rødløg til pynt
  • 6 skiver syltede rødbeder til pynt
  • 2 spsk revet peberrod til pynt
  • 2 spsk kapers til pynt
  • evt dressing

Sådan gør du

Hørfrøæg

  1. Knus hørfrøene i en kaffekværn og bland dem med vandet.

  2. Lad det stå til det bliver til en gele, der minder om æggehvide i konsistens.

Plantefars

  1. Mos de sorte bønner med en gaffel, der skal være klumper tilbage.

  2. Hak portobellosvampen, løget, hvidløg og kapers mellemfint i en minihakker.

  3. Bland de moste sorte bønner med revet broccoli, de hakkede ting, barv´becuasauce og røget paprika sammen i en skål.

  4. Rør hørfrø æg i og kom boghvedemel i 1 spsk ad gangen. Det skal samle sig til en fars, der kan holde formen som en bøf. Hvis den er for blød, kan du komme mere boghvedemel i.

  5. Smag til med salt og peber og lad farsen hvile i mindst 1 time på køl. Den kan fint stå natten over, så du kan lave den i god tid.

Samlet pariserbøf

  1. Tryk en flad bøf ud på hver skive brød. Vær omhyggelig med at få den lige tyk og helt ud til kanten. Klem den godt fast i brødet, så den ikke falder af.

  2. Steg bøffen på en varm pande med olie med plantefasen nedad til den er næsten færdig.

  3. Vend bøffen og steg den færdig på brødsiden.

  4. Hak løg og rødbeder i fine tern.

  5. Læg peberod, kapers, hakkede løg og rødbeder på pariserbøffen og server den straks, evt med dressing til.

Opskriftsnoter

Plantefarsen her er også velegnet til en god cowboytoast, til grøntsagsboller eller i en burger. Du kan evt erstatte kapers med et steakkrydderi hvis du bruger den til andre retter.