Go Back
+ servings

Glutenfrie frokostboller med spinat

Lækre luftige glutenfrie frokostboller med spinat, mozzarella og rød karrypasta, som er rigtigt gode til sandwich.

Ret frokostboller
Køkken Italiensk
Keyword boller, Brød, osteboller
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser

  • 100 g frossen spinat hakket
  • 25 g. gær
  • 6 dl lunken vand
  • 20 g loppefrøskaller fine
  • 2 spsk. salt
  • 2 tsk. rød Karrypasta
  • 100 g revet mozzarella
  • 100 g kartoffelmel
  • 2 spsk. kokosfibermel
  • 100 g majsmel
  • 150 g rismel
  • 50 g boghvedemel

Sådan gør du

  1. Lad spinaten tø op i en sigte.

  2. Rør gæren ud i vandet og pisk loppefrøskaller i. Pisk det optøede spinat i sammen med karrypasta og salt og lade det stå i 5-10 minutter.

  3. Bland revet mozzarella med kartoffelmel, kokosfibermel. majsmel. rismel og boghvedemel i en skål.

  4. Kom melblandingen i lidt ad gangen, mens du kører det på røremaskinen med dejkrogen. 

  5. Når det hele er rørt godt ind idejen, stiller du den til hævning i 1½ time. 

  6. Vend forsigtigt dejen ud på bordet og del den i 8. Med våde fingre former du forsigtigt runde boller. Du må ikke klemme dejen sammen, så mister den alle de lækre luftbobler den har dannet. 

  7. Bag bollerne ved 220 grader i 30-40 minutter. De skal lyde helt hule når du banker dem under bunden, ellers skal de lige have lidt længere.

Opskriftsnoter

Rød karrypasta er den stærkeste af karrypastaerne. Hvis du ikke er så vild med smagen, kan du prøve med halvdelen eller helt udelade det.