Go Back

Glutenfrie honningkager

Dn ultimative julekage! Honningkagehjertet med chokoladeovertræk og et glansbillede af julemanden - helt glutenfrie.

Ret kage
Køkken Dansk
Keyword Honningkage, Honningkagehjerte, Jul

Ingredienser

Fordejen

slutdejen

  • 2 ½ g kanel stødt
  • 2 ½ g nelliker stødt
  • 2 ½ g ingefær stødt
  • 5 g potaske
  • 5 g hjortetakssalt
  • 1 stk æggeblomme

pynt

  • 200 g overtrækschokolade

Sådan gør du

Fordejen

  1. Kom honning i en gryde og varm det forsigtigt op til det er helt flydende. 
    Det må ikke koge.

  2. Pisk vand og psylliumfrøskaller i den lune honning.

  3. Pisk melblandingen i til det er en klistret dej og lad det køle af. 

  4. Stil dejen i køleskabet i en lukket beholder i 4-6 uger.

Slutdejen

  1. Bland alle krydderierne sammen og bland dem med æggeblommen.

  2. Tag din fordej ud af køleskabet og vend den ud på bordet. Nu skal du arbejde krydderblandingen godt ind i dejen. Det skal være helt blandet. 

  3. Rul din færdigblandede dej ud på et meldrysset bord og stik kagerne ud i den form og størrelse du foretrækker. 

  4. Læg dine kager på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C i 6-8 minutter.
    Lad dem køle af på bagepladen.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og overtræk de afkølede kager. 

Opskriftsnoter

Hvis din fordej har sat sig fast i den beholder det har stået i på køl, kan du dyppe den i kogende eller meget varmt vand, så løsner den sig nemmere. 

Det kan også være en god idé at lade fordejen står ude ved stuetemperatur natten over, da den så er nemmere at arbejde med. 

Hvis du gerne vil pynte med noget andet en mørk chokolade. Kan du bruge hvid chokolade og farve det med blåbærstøv eller hindbærstøv.