Go Back
+ servings

Glutenfrie blinis med vagtelæg og creme af rødbede og feta

Perfekt til forret, tapas  eller kanapéer.

Ret Forret
Køkken Dansk
Keyword Blinis
Antal 12 personer

Ingredienser

Glutenfrie blinis

  • 90 g glutenfri mel
  • 70 g Boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 stk æg
  • 25 g smør
  • lidt smør eller olie til stegning

Creme af rødbede og feta

  • 100 g rødbeder kogte
  • 40 g feta
  • 80 g flødeost natural
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk olivenolie ekstra jomfru
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • friskkværnet peber

Til anretning

  • 15 stk vagtelæg
  • lidt persille til pynt

Sådan gør du

Glutenfrie blinis

  1. Bland glutenfrit med, boghvedemel, bagepulver og salt i en skål og lave en fordybning i midten.

  2. Smelt smørret og lad det køle af.

  3. Pisk æg og kærnemælk sammen i en anden skål og hæld det ned i fordybningen i melblandingen.

  4. Pisk det hele sammen til en lind dej. 

  5. Pisk det afkølede smeltede smør i dejen. 

  6. Kom ca 1 spsk dej på en varm pande ved middelvarme med en lille smule olie eller smør. Bag på den ene side til der dannes små luftbobler i overfladen. Vend blinien om og bag den ca 1 minut på den anden side.

Creme af rødbede og feta

  1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til det er helt glat og meget lyserød.

Til anretning

  1. Kog vagtelæggene efter anvisning på pakken. Lad dem køle af, pil dem og del dem i halve.

  2. Kom cremen af rødbede og feta i en sprøjtepose og fordel den på dine blinis. Pres et halvt vagtelæg let ned i cremen af rødbede og feta. Pynt med lidt persille.