Go Back
+ servings

Rødgrød med fløde - en dansk klassiker

En blød og let rød grød af jordbær, hindbær og rabarber. Det kan være frossent eller frisk alt efter årstid. 

Ret Dessert
Køkken Dansk
Tilb. tid 20 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 300 g Jordbær
  • 150 g hindbær
  • 125 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 spsk maizena majsstivelse

Sådan gør du

  1. Kom rababrber, jordbær, hindbær, sukker og halvdelen af vandet i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til bær og rabarber er møre. ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen. Jeg blender min grød, da jeg ikke kan lide bærklumperne, specielt dem fra jordbær. Men det behøver du ikke gøre. 

  2. Opløs maizena majsstivelse i den sidste halvdel af vandet og bland det i grøden. Sæt gryden tilbage på varmen og giv den et opkog. 

Opskriftsnoter

Server grøden lun med piskefløde til.