Go Back
+ servings

Veganske og glutenfrie hotdogbrød

Ret brød, frokost, Hovedret, Snack
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Brød, Hotdog, plantebaseret, Pølsebrød, vegansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

Veganske og glutenfrie hotdogbrød

  • 25 g gær
  • 8 dl lunkent vand
  • 30 g loppefrøskaller fintmalede
  • 15 g groft salt
  • 80 g mælkefri margarine
  • 2 tsk kardemomme
  • 60 g sukker
  • 485 g lys glutenfri basismel
  • 70 g kartoffelmel
  • 100 g fuldkornssorghummel

Sådan gør du

Veganske og glutenfrie hotdogbrød

  1. Opløs gæren i lunkent vand i røreskålen til din røremaskine og pisk loppefrøskallerne i.

  2. Riv margarinen på et rivejern ned i skålen og kom salt, sukker og kardemomme i. Rør det hele grundigt sammen på høj hastighed mens du afvejer melet.

  3. Kom melet i lidt ad gangen til du har en let klistret sammenhængende dej. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.

  4. Lad dejen hæve i 30 minutter.

  5. Med våde fingre formes 20 aflange brød. Sæt dem i to rækker i en bradepande med kant. De må gerne stå tæt så de kan vokse sammen i siderne.

  6. Lad hotdogbrødene efterhæve i 30 minutter.

  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15-20 minutter til de er flot gyldne

  8. Træk dem fra hinanden når de er kølet lidt af.