Go Back

Glutenfri julekrydret æbletærte

En lækker æbletærte med julekryderier og en mørdejsbund med marcipan. 

Ingredienser

Fyld

  • 2-3 stk madæbler
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nelliker

Mørdej

  • 150 g smør eller mælkefri margarine
  • 250 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 20 g pofiber
  • 100 g fint rismel

Sådan gør du

Fyld

  1. Madæblerne skæres i tynde både og vendes godt med sukker, sirup og alle krydderierne. Lad det stå og trække mens du laver mørdejen.

Mørdej

  1. Riv koldt smør/margarine og marcipan ned i en skål evt til røremaskinen. Tilsæt flormelis, rismel og pofiber og rør det hele sammen til det samler sig. Du må ikke røre for længe, det skal bare samle sig til en dej.  

  2. Stil mørdejen på køl i minimun 30 minutter.

  3. Smør en tærteform enten en aflang eller en mellemstor rund form. Klem nu mørdejen ud i formen, så du har en fint fordelt bund med lige så tykke sider. 

  4. Læg æblestykkerne i formen og pres dem let ned i dejen. 

  5. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 °C i 45 minutter. 
    Server tærten lun evt med vanilleis, vanilleflødeskum eller cremefraiche.