Verdens bedste glutenfri kanelstang

Nem opskrift på en glutenfri kanelstang, som dine gæster vil bede om opskriften på – selvom den er glutenfri. 

Jeg havde denne glutenfri kanelstang med til en familiefest i kærestens familie. De er ret vilde med kage, men har oftest forkellige lagkager og bradepandekager med. Kanelstangen blev rost til skyerne og værdsat endnu mere, fordi det var en anden type kage end normalt. 

Det her er en syndig kage, ikke noget med sundere eller sukkerfri her. Der er rigeligt med snasket fyld og godt med kalorier. Så det er kagen til den specielle anledning ikke hverdagshyggen.

Glutenfri kanelstang

Syndig glutenfri kanelstang med masser af snasket fyld. 

Ret Dessert, kage
Køkken Dansk
Keyword dessert, gæster, kaffebrød, Kage
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Dejen

  • dl mælk eller plantedrik
  • 100 g smør eller margarine
  • 25 g gær
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 æg
  • 25 g psylliumfrøskaller fintmalede
  • ½ tsk vanillepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 100 g majsmel
  • 150 g fuldkornesrismel
  • 1 æg til pensling

snasket fyld

  • 200 g marcipan
  • 200 g smør eller margarine
  • 100 g rørsukker
  • 100 g mørk muscovadosukker evt brun farin
  • 2 spsk kanel

Sådan gør du

Dejen

  1. Lun mælk og smør op i en gryde ved lav varme til alt smørret er smeltet. Tag gryden af varmen og lad det køle af til lillefingertemperatur. 

  2. Opløs gæren i blandingen. Pisk rørsukker og æg ud i blandingen. 

  3. Pisk psylliumfrøskallerne ud i blandingen og lad det stå og tykne i 5-15 minutter.

  4. Bland de tørre ingredienser sammen. 

  5. Kom det hele i skålen til røremaskinen og ælt det til en blød sammenhængende dej. 

  6. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. 

  7. Dejen rulles ud i en firkant i 1-2 cm tykkelse. Fyldet fordeles ned langs midten af firkanten. Efterlad ca 3 cm dej uden fyld i hver ende og 6 cm dej uden fyld i hver side.
    Fold først enderne ind over fyldet og derefter folder du siderne op over fyldet så det er dækket. 

  8. Pensl med æg og drys evt med hakkede mandler. 
    Bag i en forvarmet ovn ved 200 °C i 18-20 minutter.

Fyldet

  1. Riv marcipan og smør/margarine ned i en skål. 

  2. Kom rørsukker, muscovadosukker og kanel ned i skålen og pisk det hele sammen til en ensartet masse. 

Share:

2 Comments

  1. Mia Tonnesen
    2019-06-08 / 1:21 pm

    I stedet for psylliumfrøskaller fintmalede, kan man så godt bruge fiber husk?

    • Tekla
      Forfatter
      2019-06-08 / 2:00 pm

      Hej Mia
      Ja, Fiber Husk består af fintmalede psylliumfrøskaller.
      Jeg bruger bare selv de økologiske fra biogan og uanset hvilket mærke du bruger, så er det vigtigste at du bruger fintmalede, da de gelerer mere effektivt.

      Venligst Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering