Tunge tanker om privilegier på en fredag

Nogle gange kan jeg godt få fornemmelsen af, at jeg har for få og små problemer i livet. Jeg læser grundigt på indholdsfortegnelsen, spørger ind til enhver detalje på menukortet og fravælger noget, som nok er glutenfrit, men jeg ved det ikke med sikkerhed. Peditesser virker det nogle gange som, specielt for uinviede.

Men jeg gør det jo ikke fordi jeg har det for rart, keder mig lidt, mangler udfordringer eller bare er pedant. Jeg gør det fordi, jeg har behov for at gøre det. Og det er ok! Jeg er ikke pedant eller lider af et svært tilfælde af “first world problems”. På de dårlige dage er jeg bare enormt bevidst om det. Det tager længere tid i supermarkedet og kæresten nærmer sig grænsen for tålmodighed. Den stakkels pige på caféen løber stafet mellem bordet og køkkenet, udelukkende fordi JEG er besværlig. Det tager også lidt af romantikken ud af en middag for to ikke?
Jeg snapper efter kæresten, når han er stresset og i ren rutine kommer øl i marinaden. Så kunne jeg ikke få noget af den oksesteg.

Så tænker jeg på de mennesker som dagligt lever i skyggen af krig. Dem som ikke ved hvorfra eller hvornår næste måltid kommer. Pludselig virker mine gener af gluten små og næsten ligegyldige. Jeg er så priviligeret at jeg kan vælge at leve glutenfrit, fordi jeg ikke tåler gluten, Mange har ikke den luksus, de ved måske ikke engang hvorfor de er dårlige. De lever med det så godt de kan, overlever, udholder. Spiser, det de kan få, for der er ikke andet.

Jeg er heldig, jeg er blevet givet den gave, at leve i et land hvor jeg kan leve et rigt liv med mine sygdomme. Jeg forsøger at få det bedste ud af det, leve sundt, dele min viden og erfaring med alle jer. Vi kan få det bedre, selvfølgelig kan vi det. Hver uge bliver udvalget på supermarkedets hylder bedre, så det går den rette vej.
Men vi har det godt og nemt, selv på dage, hvor vi er bevidste om vores begrænsninger. Og kan I så holde op med at købe al rismelet! Jeg går forgæves efter rismel konstant!

God weekend til jer alle ovenpå disse lidt tunge tanker 🙂

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *