Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
Svampet og fugtig glutenfri æblekage - Teklas Køkken

Svampet og fugtig glutenfri æblekage

Hvad er bedre end en svampet og fugtig glutenfri æblekage på en regnvejrsdag? Det er sæson for friske sprøde og søde æbler. Brug dem i en lækker kage og forkæl dem du holder af.

Svampet og fugtig glutenfri æblekage

Svampet og fugtig glutenfri æblekage

Ret kage
Køkken Dansk
Keyword Æbler
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 200 g smør blødt
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • tsk bagepulver
  • 200 g mandler malet til mel

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker til en luftig jævn smørcreme. Det tager ca. 10 minutter på højeste hastidhed med piskeren.

  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen. Det er vigtigt at hver æg er blandet helt i før det næste tilsættes.

  3. Bland bagepulver og mandelmel sammen og vend det forsigtigt i massen. 

  4. Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen i. Skær æblerne ud i tynde både og pres dem let ned i dejen. Læg dem så tæt som muligt. Dejen vil hæve op omkring æblebådene. Du kan lægge dem i mønstre hvis du har lyst. 

  5. Bag kagen ved 180 °C i 60 minutter. Tjek om kagen er færdig med en kødnål, hvis dejen sidder fast på kødnålen skal kagen have lidt længere tid. 

Opskriftsnoter

Hvis du ønsker en mere krydret kage, kan du drysse overfladen med lidt kanel før bagning.

Server kagen lun med flødeskum eller creme fraiche.

Share:

6 Comments

  1. Dorthe Christensen
    2019-09-11 / 4:35 pm

    hvordan tror du det bliver hvis man også tilsætter marcipan? 😊

    • Tekla
      Forfatter
      2019-09-11 / 6:14 pm

      Hej Dorthe
      Det tror jeg vil smage rigtig godt. Og konsistensen på en kage har ofte glæde af marcipan.
      Så slå dig endelig løs og prøv.
      Venligst Tekla

    • Cecilie
      2020-02-11 / 3:26 pm

      Hvor mange æbler skal der bruges til opskriften?

      • Tekla
        Forfatter
        2020-02-15 / 12:56 pm

        Hej Cecilie

        Det kan jeg da godt se mangler i ingredienslisten, det må jeg lige få rettet.

        Jeg bruger mellem 2 og 4 æbler afhængig af størrelsen og hvor tæt jeg sætter dem.

        Mvh Tekla

  2. Mette
    2020-05-17 / 3:06 pm

    Ser lækker ud – Kan man erstatte æbler med rabarber?
    Mvh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering