Status over 2018 – ordet var balance

Sidste år valgte jeg et ord, der skulle guide mig i 2018. Ordet var balance. Her kan du læse hvilke overvejelser der lå bag valget. Nu står der 2019 på kalenderen og hvordan gik det så med at lade mig guide af et ord i 2018? Jeg gør status over 2018.

Jeg tog to store beslutninger, som har rykket gevaldigt på balancen i mit liv. Begge beslutninger har haft en stor påvirkning på min hverdag i 2018, men de positive effekter vil vare i mange år fremadrettet.

work life balancen

Målet var at skabe en bedre balance mellem fritid og arbejde.

Selvom det tog mig længe, at tage beslutningen om at sige mit job op, uden at have fundet et andet job. Så gjorde jeg det! Mit job hos Dantaxi var simpelthen ikke optimalt på nogen måde og det stod meget i vejen, for at jeg kunne skabe den ønskede balance. Den forhindring blev ryddet af vejen og kun halvanden måned senere startede jeg i mit nuværende job, som handicaphjælper.

Da jeg igen havde tid, energi og oversskud kom jobbet dumpende. Jeg tog styringen og fjernede den forhindring, som stod i vejen for at skabe den rette work life balance. Det er klart den allerbedste beslutning jeg tog i 2018.

Det var tæt på at koste en stress sygemelding, før jeg kunne tage beslutningen. Og jeg fortryder lidt at jeg ikke havde modet til, at gøre det flere måneder tidligere.

Socialt har jeg desværre ikke fået set så meget mere til mine veninder, som jeg ellers gerne ville. Forklaringen får du lige om lidt. Men det har i det mindste været mit eget valg, at jeg prioriterede anderledes. Og det var jo en af de ting, jeg ville tage fat i, at jeg selv vælger hvad jeg bruger min sparsomme fritid på.

En krop i fysisk balance

Målet var at få styr på mit skrantende helbred. Styrke kroppen og genvinde en god form. Jeg ville have kontakten til min krop tilbage, den var helt væk.

Jeg startede den process med at starte hos PS Studio i Aalborg. Indledningsvis fik jeg nogle Body all Mind kropsterapi behandlinger hos Pernille Skall, som ejer PS Studio. Her snakkede vi om den bedste taktik for at få min krop tilbage i form. Jeg startede derfor til Yin Yoga og det fortsætter jeg med, for hold da op hvor er det en fantastisk måde at komme helt ned i kroppen og få stresset af.

Jeg fik også endelig overbevist min fysioterapeut om, at den der fod, den skulle altså fikses. Det var dén, der stod i vejen og skabte de fleste af mine smerter. Min læge fortsatte ellers med, at sige at der ikke var noget galt med den. Men hvert eneste skridt gjorde ondt og har gjort det on/off i 5 år.

Et gammelt knoglebrud sad derinde og var aldrig helet. Så jeg har gået rundt på en brækket fod i 5 år. Det kan ikke anbefales!

Min smertetolerance er høj, meget høj. Jeg tror det er derfor lægen fastholdt at, det var forstuvninger pga af løse ledbånd. Jeg kunne jo gå, det burde jeg ikke kunne hvis den var brækket. Men foden havde dannet en masse falske led, dvs. ekstra knoglevæv, som holdt bruddet nogenlunde fast. Derfor gjorde den heller ikke lige ondt hele tiden, i perioder var den næsten smertefri.

En lang og hård process

Min beslutning om, at lade min fysioterapeut brække de falske led op og prøve at få bevægeligheden tilbage i foden, trak tænder ud. Over 4-5 måneder var jeg nede og få løsnet op i de falske led én gang om ugen. Jeg glædede mig til, at den egentlige genoptræning kunne begynde. Men da det sidste af de falske led endelig gav slip, faldt det originale brud bogstaveligt talt fra hinanden.

Det kom som en stor overraskelse for min fysioterapeut, at den knogle stadig var brækket og stadig ikke kunne sidde fast, der hvor den skulle. Det kostede yderligere 2 måneder på krykker og en ekstrem svækkelse af muskelvævet i foden.

Nu er knoglen helet og sidder på plads som den skal. Så nu er der “bare” et halvt års genoptræning af fod, knæ og hofter. 5 år på en brækket fod har sat sine spor i mine knæ og hofter, som har kompenseret og er blevet brugt helt forkert.

Som du nok kan regne ud, så blev der ikke meget mulighed for at komme i form, med 7 måneders arbejde med foden. Så det har jeg stadig til gode, med udsigterne er i det mindste bedre end før. Min astma er heller ikke kommet ordentligt under kontrol, foden tog alt fokus og energi. Det stak også en kæp i hjulet på min rejse til Skotland med familien, som er blevet udskudt til i år.

Nyt ord for 2019?

Jeg har besluttet, at jeg skal have et nyt ord for 2019. Men jeg har ikke valgt det endnu. Jeg kredser lidt om nogle ord, men ingen af dem føles helt rigtige.

Det har været en rigtig god øvelse, at tage beslutninger ud fra hvordan de vil påvirke balancen i mit liv.  Selvom jeg altid er velovevejet i mine beslutninger, har de sjældent haft et fælles tema. Jeg vælger med hjertet og nogle gange skal jeg lige stoppe op og mærke efter, om det nu også virkelig er dét jeg vil. Med et ord til at guide mig, kan jeg bedre se om det også på længere sigt er det jeg vil.

Har du også gjort status over 2018?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *