Salater på marokkansk – tilberedte og skønt krydrede

I Marokko er vandet forurenet, ofte så forurenet at lokalbefolkningen heller ikke tåler det. Derfor er de fleste marokkanske salater tilberedte på en eller anden måde. De spises kolde, men er ofte kogt eller stegt. Krydderier bruges rundhåndet og de kan virke malplaceret og overdrevet fra danske standarder. På madlavningskurset, hvor vi lavede disse salater, var et par engelske damer med. De var meget spændt på at smage salaterne: De ville aldrig have drømt om, at komme så meget krydderi på en salat, vel at mærke den type krydderier. Sådan er salater på marokkansk – tilberedte og skønt krydrede. Dette indlæg indeholder opskrifterne på en salat af zucchini og en af gulerødder.

Ofte serveres en platte med adskillige forskellige salater som forret. Vi fik dem med flere forskellige rodfrugter, pasta, kål, aubergine og zucchini. Næsten hvert sted var de krydret forskelligt. Nogle var med dressing og nogle var uden, men fælles for dem alle var at det var kogt, dampet eller stegt og serveret koldt.

Salat af gulerødder

4 gulerødder
letsaltet vand til kogning
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk paprika
1 spsk stødt ingefær
½ tsk salt
2 spsk olivenolie

Skræl gulerødderne og skær dem i halve på langs. Skær dem ud i skiver på ca ½ cm tykkelse. Kog dem i ca 5 minutter i letsaltet vand og lad dem køle af. Bland dem sammen med krydderierne og olien og lad det trække til det skal serveres.

Salat af zucchini

4 små zucchini (squash)
letsaltet vand til kogning
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk paprika
1 spsk stødt ingefær
½ tsk salt
2 spsk olivenolie

Vask zucchinierne og skær dem i halve på langs. Skær dem i skiver og kog dem i 3-5 minutter i letsaltet vand. Lad dem køle af og vend dem med krydderier og olie. Lad dem trække til de skal serveres.

På kurset fik vi dem sammen med denne aubergine salat og de tre komplementerer hinanden rigtigt godt. De er krydret med de samme krydderier, men det er forskellige smagsindtryk, som træder frem med de tre forskellige grøntsager. Farvesammensætningen er også smukt dekorativt. På billedet er de anvendte squash flot lysegrønne, det er fordi man i Marokko plukker dem helt små, før de bliver mørkegrønne i farven. Det gør dem meget faste i kødet og virkelig velsmagende. De kan ikke købes sådan herhjemme i butikkerne, men måske kender du en som dyrker dem selv eller bor nær et gartneri. Du kan sagtens bruge dem man kan finde i butikkerne, men de lysegrønne er simpelthen eminent lækre.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *