Denne opskrift er en af dem fra middelalderen, den præcise alder kender jeg ikke, men det er en af de måder kål blev anvendt. Man spiste rigtig meget kål, det mætter utroligt godt og opbevaret rigtigt kan kålhoveder holde sig længe.
Spidskål er mild og frisk i smagen og gør sig godt sammen med den søde smag af æblerne.
Salat af spidskål med æbler
Til 8 personer
2 spidskål
2 spsk salt
4 store æbler
1 dl æblecidereddike
1 spsk honning
Friske urter f,eks brøndkarse, timian, merian, ramsløg og koriander
Snit spidskålen fint og kom den i et stort fad, tilsæt salt og ælt den ind i kålen indtil, der begynder at trække væske ud af kålen. Lad kålen stå og trække med saltet i ca 30 minutter. Skyl kålen til den ikke længere smager ubehageligt salt og lad den dryppe lidt af.
Skær æblerne ud i små stykker og bland dem i, rør eddike og honning sammen og hæld det over, hak urterne groft og bland dem grundigt ind i salaten.