Sådan hjælper du din mave under en penicillinkur

Indlægget indeholder reklame links (markeret med *)

Sådan hjælper du din mave under en penicillinkur, blev til fordi jeg i årets første måneder har været meget syg. Først med influenza, faktisk ikke mindre end tre forskellige! Dernæst med lungebetændelse og en efterfølgende svampeinfektion. Jeg har Astma og skjult cøliaki, som begge er kroniske sygdomme og begge presser immunforsvaret. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at årets hårde influenzaepidemi rammer mig hårdt, eller at jeg udvikler lungebetændelse. Det følger ligesom med. Jeg var for travl til at få influenzavaccinen i december, en fejl jeg ikke begår igen! Derfor blev jeg ramt ekstra hårdt i år. Husk du kan få influenzavaccinen gratis, når du er diagnosticeret med en kronisk sygdom. Bare gå på Apoteket og udnyt det!

Det er dog første gang, at den øgede risiko for lungebetændelse, som følger Astmaen, har vist sit grumme ansigt. Jeg har altid været godt beskyttet mod bakterie infektioner. Det er sjovt, for mit immunforsvar har altid lagt sig ned for virus, som en hund for sin herre. Men bakterier har ikke bidt på mig. Denne gang blev jeg også velsignet med en lungebetændelse og efterfølgende svampeinfektion. Nu mit immunforsvar havde givet op, så tog vi lige hele turen. Så jeg fik en penicillinkur efterfulgt af en svampedræberkur. Basalt set tæppebombede jeg min mave med napalm og intet var i live.

Men mikrobiologen i mig havde styr på det. Når nu jeg bare dræbte alt, så havde jeg brug for hjælp. Daglig hjælp under og efter tæppebombningen.

Sådan hjælper du din mave under en penicillinkur

Måske har du oplevet, at får rigtig dårlig mave under eller efter en penicillinkur. Når vi slår de sygdomsfremkaldende bakterier ihjel, ryger en masse af de gode med i svinget. Penicillin tages oftest som piller og derfor påvirkes tarmfloraen i maven direkte og voldsomt. Men det kan du selv gøre en masse for at undgå.

 

  • Mens du tager penicillin, skal du huske, at tage tilskud af probiotiske bakterier til hvert måltid. Jeg brugte Duolac Normal + immunforsvar fra apoteket – for at booste mit immunforsvar. samt Synbiotics SB3 med C vitamin*.  2 forskellige  typer, som indeholder forskellige bakteriestammer og mængder, samt forskellige tilskud af  fibre og vitaminer. Jeg tog Synbiotics med morgenmaden og Duolac med frokost og aftensmad.

 

  • Tving dig selv til at spise noget, selvom appetitten er helt skidt. Spis noget du synes smager godt, det er vigtigt du får noget energi. Mens jeg var syg, smagte alt stærkt. Seriøst – æblejuice brændte i min mund. Derfor er det vigtigt at du finder noget du syntes smager godt. Noget, som du kan spise trods smagsforstyrrelser.

 

  • Spis mange grøntsager og lidt stivelse (brød, pasta, ris og kartofler). De bakterier du ønsker, at booste kan klare sig på meget lidt stivelse,. De gærtyper og bakterier, du IKKE ønsker skal overtage, elsker stivelse. Hold tilsat sukker på et minimum. Jeg ved det er lettere sagt end gjort. De lette løsninger du tyer til, når du er lav på energi, er ofte meget stivelsesholdige. Så bed familien om hjælp, også din mand og større børn.

 

  • Tag ekstra D-vitamin, den nyeste forskning viser at D-vitamin er meget vigtigere for dit immunforsvar end C-vitamin. Så selvom du ikke har vintertræthed eller andre tegn på D-vitaminmangel, så tag ekstra af det mens du er syg. C-vitamin får du fra både Synbiotics og Duolac, så der er du dækket godt ind. Vælger du andre alternativer, så tjek indholdet af C-vitamin og suppler hvis nødvendigt.

 

  • Drik godt med væske. Hvis du ikke kan drikke vand, så drik urtete, juice, mælk eller hvad du har lyst til! Husk at forkæle dig selv med noget, som du kan drikke uden problemer, selvom du er syg. Men husk, at passe på tilsat sukker.

 

  • Hold dig så fysisk aktiv, som din tilstand tillader. Udnyt et øjebliks energi til at gå en tur. Også selvom du går direkte hjem i seng og sover 12 timer. Begge dele hjælper din krop til at hele. Sov, når du er træt- glem alt om dagsrytmer og hvornår du forventes at være vågen. Lad kroppen bestemme. Lad dig føre med af strømmen.

 

  • Forkæl dig selv og lad være med at tage alt det foregånde for alvorligt! Du er syg og det er vigtigt, at du holder modet oppe! Så forkæl dig selv, eller lad andre forkæle dig.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *