Rundrejse i Marokko med TSS – Travel Service Scandinavia

Som I ved er jeg i Marokko og uge 2 er netop startet. Turen er todelt med en uges rundrejse og så en uge på et resort uden for byen med alt inde på området. Vi er netop ankommet til resortet og jeg sidder under et solsejl ved poolen og skriver til jer. Hotellet her tilbyder også udflugter og jeg har besluttet, at jeg skal på en todages tur, hvor vi kommer op i Atlasbjergene og overnatter i Sahara. Der er også en tur til Nordafrikas største vandfald som frister og selvfølgelig skal jeg have madlavningskurset med traditionel marokkansk mad. Jeg har købt en flot dekoreret tagine og en lertagine, som kan gå på grillen. Den dekorerede er lavet til servering, men kan godt gå i ovnen. Hernede laver man tagine over ild og overfører til en dekoreret tagine for servering. Rundturen er foregået i fuld fart, vi har været i gang 10-12 timer om dagen. Der har været smæk på opleveren og jeg har forsøgt at tage noter undervejs. Meget af det er jeg nødt til, at læse op på inden jeg skriver mere om det. Men det har været en virkelig smuk tur og jeg har taget masser af billeder.

TSS – Travelservice Scandinavia

TSS er et charterrejsebureau og det er ikke vores foretrukne rejseform. Tilbuddet her var bare rigtigt godt og vi havde brug for en ferie. Rejsen kostede i alt ca 6000 for 2 personer i 2 uger. Det er jo dødssygt billigt. Prisen var kun med morgenmad. For at gøre turen, så billig skulle alt tilkøbes. Dette var et tilbud gennem Ingeniøren. Andre havde fundet tilbuddet gennem Coop eller andre steder.

Rundrejsen

Aftensmadsbuffet på de hoteller, vi skulle bo på kunne tilkøbes. Jeg kontaktede rejsebureauet og spurgte til glutenfrit på rejsen. De anbefalede at tilkøbe aftensmad, så var jeg sikker på at der ville være mad til mig. Det var også rigtigt rart bare at gå ned og spise efter en lang dag. Der var en pakke med frokost og nogle ekstra udflugter. Den blev jeg også anbefalet, at vælge, da jeg så ville være sikker på, der var mad jeg kunne tåle til frokost. Det var dog ikke helt korrekt. En af restauranterne serverede en fast menu, som bestod af suppe med pasta og tagine med couscous. De havde ikke noget andet at give mig, så jeg fik kun en lille smule frugt til dessert.

Den pakke gav mig også en udflugt til Essasouria, som jeg vildt gerne ville opleve. Den indeholdt også et besøg i Jardin Majorelle, som jeg havde planlagt at se. De andre ekstra udflugter kunne jeg godt have undværet, men nu var det jo en pakke. Ud over det var der en ekstra udflugtspakke i Casablanca, som vi fravalgte. En udflugt til en traditionel Berberaften, som vi fravalgte.

Resortet

Også her var kun morgenmad inkluderet og man kunne så tilkøbe en aftensmadspakke og en all inklusive pakke. Vi fravalgte begge, da vi ved at vi ikke hænger ud ved poolen i en uge. Vi vil ud og opleve Marrakech, se, føle og høre byen og folkene. Som sagt kan der også købes ekskursioner og oplevelser gennem Resortet. Her er masser af spændende oplevelser at vælge også. Jeg er ikke mæt på oplevelser endnu, men mange vil bare slappe af resten af tiden.

Min anbefaling

Vil jeg anbefale TSS? Ja og nej… Jeg rejser ikke med dem igen. Men hvis I vil have rigtigt mange gode oplevelser for meget få penge, så er det fint. Flere vi rejste med, ville vælge dem igen. Nogle var på 2. eller 3. rejse med TSS. Er I til charterrejser, er det en virkelig billig og god måde at opleve deres destinationer på. Man kommer vidt omkring og får mange informationer om landet, kulturen og religionen. Rundrejsen giver et fantastisk indblik i, hvor store forskellene er på de forskellige regioner. Fra kysten, ind over bjergkæderne og ud i de tørre dele længere inde i landet. Der er ikke tid til fordybelse i hvert sted, men guiden fortæller meget om stedet før og efter besøget.

Men og der er et men. I skal vide hvad I går ind til. På de billige tilbudsrejser, som denne, tjener de kun penge, hvis I tilkøber pakker, så der presses på. Sådan virkelig ubehageligt meget. Guiderne får provision af tilkøbspakkerne, så de lægger ikke fingre imellem. Derudover er der besøg på fabrikker med luksusprodukter og her er det meget fokuseret på salg. Tæpper, smykker og læderjakker til 30000 kr og opad. De har skruet priserne vildt op og slår raskvæk 50 % af. Og de er in your face. Også her har guiden en interesse i, at I køber, da de også her får provision. Jeg måtte flygte ud af læderforretningen. Sælgeren tog bare min arm og begyndte, at give mig en jakke på! Da jeg brokkede mig, mente han, at han jo gav mig god service. Jeg var ikke enig og gik. Måske kunne jeg have fundet en jakke, de var vildt lækre. Men ikke sådan dér!

 

 

Jeg synes ikke at informationerne fra rejsebureauet var helt klare og tydelige om pakkerne og besøgene på fabrikkerne. Der var tvivl om hvordan og hvornår de forskellige pakker lå og hvad de ekstra ture indeholdt. Den information burde have stået klarere i det tilsendte materiale. Derudover var der også undervejs virkelig dårlig information. Det hotel vi skulle bo på i den sidste uge fik juvelereren besked om, før vi gjorde. Om det var vores guide, som var sløv, eller om det var selskabet, som fejlede er uvist. Men det er sgu lidt underligt, at få den information af en sælger. På vores hotel var 1 middag på deres ala carte restaurant inkluderet, men det skulle vi selv opsnuse. Det blev “glemt” i den ellers grundige information, vi fik efter ankomst. Så hold øjnene åbne!

Vi var uheldige med rejselederen, som fulgte os. Han passede ikke til mentaliteten af den flok ærkejyder han blev stillet overfor. Han kom skævt fra start og det blev kun værre i løbet af ugen. Det skabte noget negativitet i begge retninger, som heldigvis ikke ødelagde rejsen for os.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 thoughts on “Rundrejse i Marokko med TSS – Travel Service Scandinavia”