Rosticceria Odense – glutenfri take-away og glutenfrie specialiteter

Rosticceria Odense ligger i forbindelse med restauranten Mona Lisa det er også her du henter take-away. Der er gennemgang fra restauranten til forretningen og maden laves i samme køkken. Restaurant og butik ligger i Brandts passage, men rosticceriaet har også en afdeling på Hjallesevej 77.

De har ligesom restauranten glutenfrie pastaretter, glutenfrie Gnocchi og glutenfri pizza som take-away. I kan her læse hvad jeg har at sige om maden i restauranten, og jeg er sikker på den er mindst lige så lækker som take-away.

Forretningen forhandler mange italienske specialiteter, som de selv importerer fra Italien. Der er mange lækre oste, pølser og kødpålæg ud over det er der pestoer, desserter og olier. Jeg elsker at gå og kigge i den slags butikker, finde nye og interessante kombinationer af råvarer. Rosticceria er ikke en undtagelse, der er så mange fantastiske ting, som jeg bare må afprøve.

Derudover sælger de i forretningen glutenfri pasta og glutenfrie Gnocchi.

Lidt om Gnocchi

2014-04-11 15.49.38

Glutenfrie Gnocchi

Hvis i ikke ved hvad Gnocchi er, så er det i pastakategorien. Man laver det dog af hovedsagligt kartoffelmos og æg, selvom der er tilsat mel. I den glutenfrie udgave er det rismel der tilsættes. De er formet som små runde ovaler, klemt flade på den ene side med en gaffel. De minder om melboller i form og størrelse, men har en helt anden konsistens og smag.
I den italienske madtradition laves de som kogt pasta, de koges i letsaltet vand og serveres med en tomat- eller ostesovs. De laves også som fyldte Gnocchi, hvor kartoffelmassen er formet rundt om et oste- eller kødfyld.
I Østrig er der tradition for, i stedet at stege dem sprøde i olivenolie og servere dem som tilbehør.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *