Polterabend med glutenfrit flødebollekursus og mini zoo

Jeg har været ansvarlig for at arrangere min venindes polterabend. Det er et større projekt for 16 piger, at blive enige om, hvad sådan en dag skal indeholde. Diskussioner kan godt blive lidt skarpe i sådan en gruppe. Vi kender alle min veninde godt, men fra forskellige sider. Hendes venindekreds er meget opdelt i grupperinger, som ikke kender hinanden. Jeg er én af de få som har været med til nok fødselsdage og andre ting til, at have berørt alle grupperne, dog mindst hendes familie. Vi fik strikket en fantastisk dag sammen og på trods af vores store forskellighed, havde vi det så sjovt. Det blev et polterabend med glutenfrit flødebollekursus og mini zoo og så mødtes vi med drengene på Dice’n Drinks senere.

Morgenmad og glutenfrit flødebollekursus

Jeg lagde hus til morgenmaden og havde lavet en virkelig lækker brunch, portionsanrettet selvfølgelig, med masser af lækre sager. I får selvfølgelig opskrifterne på de populære glutenfrie madvafler med sødekarofler, som var toppet med en superlækker rejesalat. Nogle af deltagerne var sådan lidt, nå det er sådan noget sundt noget, jeg havde lige glædet mig til nutella, da du sagde vafler. Men alle roste dem og mange har bedt om opskriften.

Vi holdt flødebollekurset hos mig også og det var lidt cramped, at være 17 personer, som skulle arbejde i vores lille køkken og stue samtidig. Men når man smyger sig, kan man komme igennem de smalleste steder. Opdelt i 4 hold fik vi lavet 120 flødeboller med marcipanbund og forskellig smag. Dem slæbte vi så rundt på resten af dagen, og fik ikke rigtigt spist nogen af. Men de var der hvis vi fik lyst, og de fik lidt tæsk undervejs.

Vi brugte Chokoman og det var helt fantastisk godt. Flemming fortalte en masse om skummet og chokoladen og hvorfor du skal være så obs på temperaturen. Han havde alt vi skulle bruge med og var behjælpsom med, at vise hvordan det hele skulle bruges. Utrolig fleksibel og nem at snakke med om planlægningen. Vi havde afsat 2 timer og det var ikke nok, så giv jer selv god tid, det er sjovest. Nu skulle vi jo også bage marcipanbunde, da det skulle være glutenfrit. Det tager lidt ekstra tid, men er altså også meget bedre – ikke kun for mig 😉

Nymarksminde Mini zoo

Den mindre alvorlige del af dagen foregik i Nymarksminde Mini Zoo. Det er en lille hyggelig park, som er indrettet mest til børn. Da vi ankom, var der da heller ikke mindre end to børnefødselsdage igang. Så vi følte os lidt malplacerede – en flok voksne kvinder med en masse alkohol på bordet.  Vejret havde været fantastisk hele formiddagen, men selvfølgelig ramte en tordenbyge, lige som vi ankom til Nymarksminde. Det er jo ikke dansk sensommer for ingenting!

De planlagte aktiviteter var fodboldgolf, grille frokosten og klappe dyr. Stille og roligt og sjovt. Regnvejret gjorde, at vi slet ikke nåede, at spille fodboldgolf. Vi gik ud på banen og så regnede det igen! I stedet fik vi en traktortur rundt på gården til stor fornøjelse for både os og Ole, som kørte traktoren. Det var bare en tur rundt langs markerne, men vi fik grinet til mavemusklerne gjorde ondt. Opførte os umådeligt fjollet og teenageagtige, mens vi pustede kondomer med smag op som balloner. Bruden fik klappet dyr, og gik med på fodringsrunden, sammen med en flok børn til stor underholdning for os andre.

Vi brugte appen Heads Up, en slags gæt og grimasser, som underholdning mens vi ventede på maden. Den som står med telefonen vælger en kategori og holder telefonen op for panden. Imens skal alle andre forsøge, at forklare hvad ordet på skærmen er. Imens vi stod der, kom Nymarksmindes maskot en stor brun kanin, hen og sneg sig ind på hende som, stod med telefonen. Hun forstod ikke helt hvorfor, vi allesammen råbte; “Pas på, der er en kanin bagved dig!” Kaninen krammede hende bagfra og hænderne var, måske utilsigtet, lige på hendes bryster. Derefter blev maskotten kaldt gramsekaninen og det var en kilde til stor morskab.

frokosten blev spist lidt sent, det var ikke lige vores force, at grille. Men trods udfordringer med at få varme nok på grillen, blev frokosten færdig, lige som fodringsrunden startede. Bruden blev slemt skuffet over, at hun gik glip af fodringen, og så måte vi jo bare vente med maden.

Personaler derude er fantastisk og Ejerne er så søde og favnende. Vi gjorde vores bedste for ikke, at forstyrre og ødelægge børnefødselsdagene. De var jo måske ikke helt forberedt på, at der kom en flok halvberusede polterabendgæster forbi. Til sidst på dagen spurgte ejerne faktisk, om de eventuelt måtte få nogle af billederne til deres galleri på hjemmesiden.

Nogle af pigerne havde lærred og maling med, så vi kunne lave et maleri til brud og brudgom. Det skulle være et fingeraftryk fra hver med vores navne ved. Vi havde det med, da vi mødtes med drengene senere, men jeg lagde ærligt talt ikke mærke til om det blev færdigt 😉

Afslutning med pizzabuffet på Azzura og spil på Dice’n Drinks

Vi er så heldige her i Aalborg, at Azzura laver glutenfrie pizzaer. Derfor kunne vi få lækre velsmagende pizzaer allesammen – yay for glutenfrie pizzaer. Deres pizzabuffet er billig, 119 kr pr person for al det pizza du kan spise, det er nemt og hurtigt. Jeg skulle bare ringe i forvejen, så lavede de én pizza til mig efter eget ønske, som var klar samtidig,  som buffeten. Så skønt!
Efter maden gik vi ned til Dice’n Drinks og mødtes med drengene. Det var ikke alle som fortsatte, men ca. halvdelen var med til spil og hygge med drengene. Desværre var gommen blevet dårlig tidligere og var taget hjem. Det lagde for en kort stund en dæmper på brudens humør. Det blev langt senere end jeg havde regnet med. Vi startede jo allerede kl 9 om morgenen og havde været i fuld gang hele dagen. Festen slukkede først kl 2 ca.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *