Penang Karrypasta

Opskriften her giver en stor portion, og den kan ikke holde sig mere end 1 måned på køl, så man kan med fordel halvvere mængderne. Såfremt man da kan få så små portioner, hos den lokale asiatiske købmand. Denne karrypasta kræver en del specielle ingredienser, men så har man også en helt speciel og fantastisk velsmagende karrypasta, som ikke mindst er 100 % glutenfri.

De karrypastaer man kan købe kan indeholde gluten fra anvendte krydderiblandinger eller forurening fra produktion hvor glutenholdige ting også produceres. Det undgår man, ved at lave den selv 🙂

Jeg bruger den i supper, i marinader og i mine hjemmelavede cup-noodles.

2016-01-26 20.36.29

Penang Karrypasta

8 store tørrede chilier
1 dl kogende vand
2 tsk rejepasta
3 skalotteløg
5 cm frisk galangarod, skåret i mindre stykker
8 fed hvidløg
4 spsk frisk korianderrod
3 stilke citrongræs, skåret i mindre stykker (kun det hvide)
Revet skal af 1 uprøjtet lime
1 spsk fiskesauce
2 spsk jornøddeolie eller anden vegetabilsk olie
1 tsk salt
6 spsk crunchy peanutbutter

Knæk stilkene af chilierne og læg dem i en skål, hæld den kogende vand over dem og lad dem udbløde i ca. 1 time. Pak rejepastaen ind i staniol og grill den i 3 minutter i ovnen eller tørrist den på en pande. Vend den et par gange undervejs.
kom chilier og udblødningsvand i en blender, minihakker eller foodprocessor. Tilsæt rejepastaen, skalotteløg, galangarod, hvidløg , korrianderrod og citrongræs og blend det til det er helt finthakket. Tilsæt limeskal, fiskesauce, olie og salt  og blend igen, det begynder nu at blive en rød pasta. Tilsæt peanutbutter og blend til det er en glat og ensartet tyk pasta.
Kom den på skoldede glas og opbevar den på køl.

Penang karrypasta

Som sagt er det en halvstor portion og derfor fordeler jeg den på flere små glas, da den holder sig længere uåbnet end åbnet. På den måde åbner man en lille portion ad gangen og resten holder længere. Det er også vigtigt, at skolde glassene umiddelbart før man kommer pastaen i, så de er varme stadig.  Det sikrer holdbarheden bedst.

 

 

Den er ikke så stærk i chilismagen, men har mange andre lækre aromaer. Specielt korianderroden giver en meget særlig smag og duft. Man kan evt. tilsætte mere chili og/eller hvidløg, hvis man synes den er for mild.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *