Peberkylling med rabarberchutney og basilikumkartofler

Dette er en af de mange naturligt glutenfrie retter jeg bruger i min hverdagsmadlavning. Det er vigtigt at huske, at det ikke altid er svært eller dyrt at spise glutenfrit. Man skal bare gå efter de helt naturligt glutenfrie madvarer. F,eks. kan du lære nye og spændende måder, at tilberede kartofler på eller bruge rodfrugter og ris oftere i din madlavning.

Rabarber er ofte brugt i søde retter, som tærter og kager, men den fungerer også virkelig godt i det salte køkken. Her har jeg brugt den sødlige smag af rabarberchutney med den stærke smag af peber.

Da det jo ikke ligefrem er rabarbersæson, så jeg brugte frosne rabarber. Jeg klargør altid en masse rabarber, som jeg fryser, så jeg altid kan tage rabarber op og lave noget lækkert med det. Desværre koger frosne rabarber noget mere ud, når man laver noget med det. Det betyder at chutneyen bliver mindre chunky og jeg kan godt lide det lidt chunky.

2015-11-15 19.40.49

Rabarberchutney:

300 g rabarber
1 stort rødløg
½ dl sukker
½ dl god eddike
Olie til svitsning

Bruger du frisk rabarber skal du trække stådene af bagsiden: Det gøres ved at skærre stænglen næsten igennem med en kniv, men undlad at skære trådene over. Nu kan du trække de værste tråde af uden at ødelægge stænglen. Skær den ud i stykker ad 1-1½ cm stykker. Hak rødløget groft og svits det i den varme olie, tilsæt rabarberstykkerne og lad det sviste et par sekunder før du tilsætter sukker og eddike. Lad det simre i ca. 5 minutter og stil det til afkøling.

Basilikumkartofler:

400 g kartofler
1 økologisk lime
½ dl olivenolie
½ dl friskhakket basilikum
Friskkværnet salt og peber

Kartoflerne skrælles eller skrubbes og placeres i et ovnfast fad. Riv skrællen af limefrugten og pres saften ud af den, bland saft og skræl med olivenolie og basilikum. Smag til med salt og peber og vend kartoflerne i blandingen. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 ºC i ca 40 minutter, til de er møre.

Peberkylling:

2 kyllingefileter
3 spsk knust peber
salt
Smør til stegning

Skær kyllingefileterne ud i skiver, som har en kant man kan rulle i peber og drys dem med salt. Jeg brugte en blanding af rød-, sort-, grøn- og hvidpeber samt sennepskorn. Min keramiske peberkværn kan indstilles til forskellige grader af formaling og jeg skruede den op, så stykkerne blev store. Rul kylligestykkerne i peberblandingen, så de får en fin kant.
Varm smøret på panden og brun kylligestykkerne på begge sider. Steg dem færdig ved lav varme, ca. 10 minutter.

2015-11-15 19.40.42

Anret peberkylling og kartofler ovenpå rabarberchutneyen, pynt med nogle kviste friske kviste basilikum og server den med en god hvidvin.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *