Peberblanding til kværn

Jeg har i mange år selv blandet den peberblanding, jeg bruger i min kværn. Jeg synes dem man kan købe er kedelige, både at se på og i smagen 😉

Det er supernemt At blande dem præcist som man vil, og ved at købe mange forskellige hele peberkorn, har man dem altid på lager, når man skal bruge nogle grønne til en pebersovs eller nogle røde til en peberkant på f.eks peberkylling med rabarberchutney eller denne salat med pære, rosenkål og knust rød peber.

Desværre er det ikke altid at supermarkederne har alle de forskellige peberkorn eller hele sennepskorn, så jeg køber altid ekstra når jeg falder over dem. Specielt de røde og hvide kan være svære at finde, men heldigvis holder de meget længe.

2016-02-07 18.46.33

Dette kvalificerer vist ikke til en opskrift, men mere et tip. Dog angiver jeg her mængderne af de forskellige peberkorn, jeg bruger i min blanding. Du kan jo skrue op og ned på de forskellige som du foretrækker det. Blandingen her er stærk men med forskellige toner, som jeg synes gør sig godt til det meste.

Peberblanding til kværn

25 g hel hvid peber
25 g hel rød peber
25 g hel grøn peber
50 g hel sort peber
25 g gule sennepskorn

Sennepskornene kan udelades, hvis du ikke bryder dig om smagen af dem. De fungerer også bedst i en kværn med justerbar størrelse, ellers kan de smutte igennem hele.
Hvis du har lyst til lidt ekstra bitterhed i din peberblanding, kan du komme lidt tørret enebær i også. Jeg bruger det mest til vildt, men det går også fint til svinekød.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *