Pak til ferien i håndbagage når du rejser på budget

Som mine kollegaer påpeger – rejser jeg meget eller to gange om året er ikke meget synes jeg. Men jeg elsker at rejse og det koster penge. Så nærrigrøven her, har givet køb på sine principper og bestilt flybilleter ved Ryan Air. Billeterne er billige, men så er det også kun med håndbagage. Vi skal afsted i 6 dage, så jeg har været igang med, at planlægge, hvordan jeg pakker i 2 små tasker. Pak til ferien i håndbagage.

Pak til ferien i håndbagage

På Ryan airs hjemmeside er der angivet mål på de to tasker man må medbringe. Én taske på op til 55cm x 40cm x 20cm, plus en lille taske på op til 35 x 20 x 20 cm. Den store taske må højest veje 10 kg, det er ikke meget.

Da vi skulle til Marokko i 14 dage vejede min kuffert 12 kg. Men det var jo også sommertøjet som skulle med. Denne gang går turen til England i september, det er nok ikke de lette sommerkjoler, jeg får mest brug for. Jeg har virkelig været presset over mit kamera, det fylder og det vejer. Men det ryger i håndtasken jeg har testet om det kan være der, og det kan dét.

Vælg den rigtige taske

Når du kun har 10 kg at gøre med, skal du tænke over dit valg af taske. Vælg den taske som vejer mindst i sig selv. Mål Tasken i fyldt tilstand, så den overholder målene. Specielt en rygsæk kan du mose rigtigt meget i og så buler den godt ud til siderne. Brug hver eneste centimeter, du har til rådighed, så vidt muligt.

Pak kompakt

Det er vigtigt, at det du pakker ikke fylder for meget. Pak kompakt og rul dit tøj sammen i stedet for, at folde det. Det modvirker også, at der kommer folder og at tøjet krøller. Jeg har også fokuseret på at vælge det tøj, som er lunt og behageligt, men ikke fylder meget. Jeg er kjolepige, så strømpebukser og kjoler kan reducere plads- og vægtforbruget frem for jeans og bukser.

Iklæd dig godt med tøj på turen

Jeg har valgt den jakke, sweater, tykke kjole og uldstrømpebukser og tunge fyldige sko jeg skal have med og tager dét hele på på rejsen. Jo mere jeg kan have på kroppen, jo mindre skal stoppes i tasken. Så må jeg svede lidt i flyveren.

Pak dit gamle tøj

Jeg har valgt at medtage noget tøj, som jeg egentligt ikke går i længere. Det er lidt slidt eller bare ikke så meget min stil længere. Jeg kommer godt nok ikke til, at være den mest velklædte turist, men så kan jeg efterlade det i en tøjcontainer. Jeg skal have plads til lidt shopping på en ferie!

Tænk mindre praktisk

Det er en øvelse for os. Vi og med vi mener jeg mest min kæreste, vil gerne være forberedt på alle eventualiteter. Så der er ekstra alt muligt med, som vi sjældent bruger, for det kunne jo være. Det må du kæmpe imod, der er ikke plads. Sorter alt fra, som kun er med for tilfældets skyld. Hold dig til det helt basale.

Pak let

Brug rejseprøver af shampoo, tandpasta, parfume og lign. eller hæld på mindre beholdere. Vælg de letteste sko, hvis du ikke kan nøjes med dem du har på.

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *