REKLAME Indlægget her er sponsoreret af MED24 webshoppen, som sælger ingredienser til glutenfri bagning.
Bloggers By Heart kører i år en juleserie med fokus på bloggernes adventskalendere. Jeg er nemlig ikke den eneste, der har en adventskalender fyldt med lækre ting. Følg med på Instagram, hvor du kan se alle de fine adventskalendere.
I den anledning besluttede jeg, at dele opskriften på naturligt glutenfrie æbleskiver fra det første år jeg havde adventskalender. Opskriften finder du naturligtvis også i min e-bog med julefavoritter, sammen med de andre års opskrifter fra adventskalenderen og nogle opskrifter udviklet specielt til e-bogen.
Hvert år har jeg min glutenfrie adventskalender, hvor du, som nyhedsbrevsmodtager får 4 glutenfrie juleopskrifter specielt udviklet til dig, der modtager mit nyhedsbrev.
Du får hvert år 4 juleopskrifter, som kun er tilgængelige via nyhedsbrevet.
Tilmeldingen til mit nyhedsbrev er altid åbent, så hvis du tilmelder dig nu, er du sikker på at få næste års adventskalender i din indbakke.
Æbleskiver med en overraskelse
Æbleskiver serveres traditionelt med sukker, flormelis og jordbær- eller hindbær marmelade. Hvis du gerne vil kæle lidt ekstra for dig selv eller dine gæster kan du bage en lille overraskelse ind i æbleskiverne.
I opskriften her har jeg brugt nougat, men du kan sagtens vælge din favorit chokolade, en blød karamel eller frosne terninger af lemoncurd eller din favorit marmelade.
Hvis det er noget flydende eller halvflydende, du vil fylde i er det en god idé, at fryse det først. På den måde undgår du at det blander sig med dejen i stedet for at være samlet i midten af æbleskiven.
Sådan laver du dine æbleskiver helt runde
At få æbleskiverne helt perfekt runde er et spørgsmål om at vende dem i etaper.
Du starter med at fylde dej i til ca 5 mm under kanten af hullet. Det skal nok vokse op til kanten. Når det er vokset lidt op over kanten, bare lige en millimeter ca. kan du vende den første etape.
Jeg bruger en kødnål til lige at gribe fat i kanten på en æbleskive og så vender jeg den en kvart omgang. Så de står som du kan se på billedet.
Når den er fast nok i kanten af den kvarte, der er nederst, fylder du ca. en tsk ekstra dej i og vender den lidt mere end en kvart. Kanten, der er øverst på billedet ovenfor, skal helt ned under kanten på æbleskivepanden, så du er sikker på at æbleskiven bliver helt lukket.
Naturligt glutenfrie æbleskiver med en overraskelse
Det er så vidt jeg ved ikke muligt, at finde naturligt glutenfrie æbleskiver på frost, så jeg bager dem selv. Og det smarte er at du kan bage en stor portion og komme dem i fryseren, så du altid har nogle at tage op, når du skal bruge dem.
Naturligt glutenfrie æbleskiver med en overraskelse
Luftige velsmagende naturligt glutenfrie æbleskiver med fyld af smeltet nougat.
Ingredienser
- 3 æg
- 60 g smør eller margarine
- 5 g loppefrøskaller fintmalede (reklamelink)
- 1 dl vand
- 5 dl kærnemælk
- ½ stang vanille
- 3 spsk sukker
- 270 g lys glutenfri basismel klik for link
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kardemomme
- 50 g blød nougat
Sådan gør du
-
Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne helt stive. Smelt smørret og lad det køle af.
-
Pisk loppefrøskaller og vand godt sammen og lad det stå i 5 minutter.
-
Pisk æggeblommer, smeltet smør og kærnemælk sammen med loppefrøskallerne.
-
Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem med sukkeret. Bland resten af de tørre ingredienser sammen med sukkeret.
-
Rør de tørre ingredienser i de våde ingredienser til du har en jævn dej.
-
Vend de stivnede æggehvider i dejen.
-
Skær nougaten i tern på ca. 1×1 cm.
-
Varm en æbleskivepande godt op og kom lidt smør i hvert hul. Fyld dej i til ca. 5 mm under kanten.
-
Når kanten bliver brun vendes hver æbleskive ¼ omgang. Læg 1 tern nougat i, fyld lidt ekstra dej i og vend dem helt rundt. Husk at få den øverste kant et stykke ned under kanten på æbleskivepanden, så æbleskiven lukkes helt.
Følg med i juleserien
- Lene fra Bagvrk kører nogle fede adventskonkurrencer i hendes adventskalender
- Bianca fra Home By Biance har en serie af blogindlæg i sin adventskalender, med f.eks hjemmelavede julegaver (ps. hun har en kategori med glutenfrie opskrifter).
- Susanne fra Sundt for to bager sundere julekager.
- Forfatter Ida Eowyn (Anorektikeren og Papvinen) skriver små julenoveller her i december.
- Stine fra My Food Blog guider dig til hvordan du kan tilberede julemiddagen uden sved på panden
Husk at nyde alle julens stjernestunder især i år, hvor det hele er anderledes.
Hi.. I really want to try this. Anyway I can see the recipe in English?. Thank you
Forfatter
Hi Sukma
Unfortunately I haven’t translated it to English yet.
But I see you’re in the sourdough group and I am working on a version of them with sourdough for the group.
Kindly Tekla
Hej. Hvilken melmix bruger du til æbleskiverne ? Der er mange forskellige på markedet, og jeg syntes de arter sig forskelligt i bagningen.
Forfatter
Hej Birthe
Jeg bruger min egen blanding, som du finder opskriften på her https://teklaskoekken.dk/lys-glutenfri-basismel/
mvh Tekla
Hej har set andre glutenfri æbleskive opskrifter, hvor man skal lade dejen stå kold i 1-2 timer inden bagning. Ved du om det har nogen indvirkning på det endelige resultat, eller om det er et unødvendigt skridt?
Forfatter
Hej Asta Sofie
Opskrifter er forskellige, og det der er et vigtigt skridt i een opskrift, er slet ikke nødvendigt i en anden opskrift. Når det drejer sig om glutenfrit, er metoden, der bruges til at skabe den struktur gluten normalt sørger for, vigtig for fremgangsmåden. Så jeg vil anbefale altid at følge opskrifterne, eller spørge dem, der har udviklet den pågældende opskrift.
mvh Tekla