Naturligt glutenfrie æbleskiver med en overraskelse

REKLAME Indlægget her er sponsoreret af MED24 webshoppen, som sælger ingredienser til glutenfri bagning.

Bloggers By Heart kører i år en juleserie med fokus på bloggernes adventskalendere. Jeg er nemlig ikke den eneste, der har en adventskalender fyldt med lækre ting. Følg med på Instagram, hvor du kan se alle de fine adventskalendere.

I den anledning besluttede jeg, at dele opskriften på naturligt glutenfrie æbleskiver fra det første år jeg havde adventskalender. Opskriften finder du naturligtvis også i min e-bog med julefavoritter, sammen med de andre års opskrifter fra adventskalenderen og nogle opskrifter udviklet specielt til e-bogen.

Hvert år har jeg min glutenfrie adventskalender, hvor du, som nyhedsbrevsmodtager får 4 glutenfrie juleopskrifter specielt udviklet til dig, der modtager mit nyhedsbrev.

Du får hvert år 4 juleopskrifter, som kun er tilgængelige via nyhedsbrevet.

Tilmeldingen til mit nyhedsbrev er altid åbent, så hvis du tilmelder dig nu, er du sikker på at få næste års adventskalender i din indbakke.

Æbleskiver med en overraskelse

Æbleskiver serveres traditionelt med sukker, flormelis og jordbær- eller hindbær marmelade. Hvis du gerne vil kæle lidt ekstra for dig selv eller dine gæster kan du bage en lille overraskelse ind i æbleskiverne.

I opskriften her har jeg brugt nougat, men du kan sagtens vælge din favorit chokolade, en blød karamel eller frosne terninger af lemoncurd eller din favorit marmelade.

Hvis det er noget flydende eller halvflydende, du vil fylde i er det en god idé, at fryse det først. På den måde undgår du at det blander sig med dejen i stedet for at være samlet i midten af æbleskiven.

Sådan laver du dine æbleskiver helt runde

At få æbleskiverne helt perfekt runde er et spørgsmål om at vende dem i etaper.

Du starter med at fylde dej i til ca 5 mm under kanten af hullet. Det skal nok vokse op til kanten. Når det er vokset lidt op over kanten, bare lige en millimeter ca. kan du vende den første etape.

Jeg bruger en kødnål til lige at gribe fat i kanten på en æbleskive og så vender jeg den en kvart omgang. Så de står som du kan se på billedet.

naturligt glutenfrie æbleskiver

Når den er fast nok i kanten af den kvarte, der er nederst, fylder du ca. en tsk ekstra dej i og vender den lidt mere end en kvart. Kanten, der er øverst på billedet ovenfor, skal helt ned under kanten på æbleskivepanden, så du er sikker på at æbleskiven bliver helt lukket.

Naturligt glutenfrie æbleskiver med en overraskelse

Det er så vidt jeg ved ikke muligt, at finde naturligt glutenfrie æbleskiver på frost, så jeg bager dem selv. Og det smarte er at du kan bage en stor portion og komme dem i fryseren, så du altid har nogle at tage op, når du skal bruge dem.

Naturligt glutenfrie æbleskiver med en overraskelse

Luftige velsmagende naturligt glutenfrie æbleskiver med fyld af smeltet nougat.

Antal 15 stk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 60 g smør eller margarine
  • 5 g loppefrøskaller fintmalede (reklamelink)
  • 1 dl vand
  • 5 dl kærnemælk
  • ½ stang vanille
  • 3 spsk sukker
  • 270 g lys glutenfri basismel klik for link
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk kardemomme
  • 50 g blød nougat

Sådan gør du

  1. Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne helt stive. Smelt smørret og lad det køle af.

  2. Pisk loppefrøskaller og vand godt sammen og lad det stå i 5 minutter.

  3. Pisk æggeblommer, smeltet smør og kærnemælk sammen med loppefrøskallerne.

  4. Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem med sukkeret. Bland resten af de tørre ingredienser sammen med sukkeret.

  5. Rør de tørre ingredienser i de våde ingredienser til du har en jævn dej.

  6. Vend de stivnede æggehvider i dejen.

  7. Skær nougaten i tern på ca. 1×1 cm.
  8. Varm en æbleskivepande godt op og kom lidt smør i hvert hul. Fyld dej i til ca. 5 mm under kanten.

  9. Når kanten bliver brun vendes hver æbleskive ¼ omgang. Læg 1 tern nougat i, fyld lidt ekstra dej i og vend dem helt rundt. Husk at få den øverste kant et stykke ned under kanten på æbleskivepanden, så æbleskiven lukkes helt.

Følg med i juleserien

Husk at nyde alle julens stjernestunder især i år, hvor det hele er anderledes.

6 Comments

  1. Sukma
    2020-12-06 / 10:49 am

    Hi.. I really want to try this. Anyway I can see the recipe in English?. Thank you

    • Tekla
      Forfatter
      2020-12-06 / 2:32 pm

      Hi Sukma
      Unfortunately I haven’t translated it to English yet.

      But I see you’re in the sourdough group and I am working on a version of them with sourdough for the group.

      Kindly Tekla

  2. Birthe Dalgaard-Madsen
    2022-10-22 / 5:31 pm

    Hej. Hvilken melmix bruger du til æbleskiverne ? Der er mange forskellige på markedet, og jeg syntes de arter sig forskelligt i bagningen.

  3. Asta Sofie Vagner Bernbom
    2022-10-26 / 9:01 am

    Hej har set andre glutenfri æbleskive opskrifter, hvor man skal lade dejen stå kold i 1-2 timer inden bagning. Ved du om det har nogen indvirkning på det endelige resultat, eller om det er et unødvendigt skridt?

    • Tekla
      Forfatter
      2023-01-05 / 1:32 pm

      Hej Asta Sofie

      Opskrifter er forskellige, og det der er et vigtigt skridt i een opskrift, er slet ikke nødvendigt i en anden opskrift. Når det drejer sig om glutenfrit, er metoden, der bruges til at skabe den struktur gluten normalt sørger for, vigtig for fremgangsmåden. Så jeg vil anbefale altid at følge opskrifterne, eller spørge dem, der har udviklet den pågældende opskrift.

      mvh Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering