Månedens gæst – Nulgluten

Månedens gæst – Nulgluten er helt nye. Det er søskendeparret Peter og Mie der sammen har skabt et glutenfrit univers. Deres opskrifter er helt nede på jorden hverdagsmad med fokus på prisbevidste ingredienser og grundlæggende metoder.

Månedens gæst – nulgluten

Peter skrev til mig for et stykke tid siden og fortlate om nulgluten.dk og hvorfor ham og Mie havde startet deres side. Jeg havde ikke selv opdaget siden endnu og selvom de er nye, synes jeg, at de allerede har fat i den lange ende. Opskrifterne er gode og nemme at følge og det er hverdagsmad, som alle kan være med på.

Månedens gæst - nulgluten

Hvorfor laver du glutenfri mad?

I vores familie har måltiderne altid været et sted, vi kunne samles og dele en hyggelig stund. 
Så da Peter for omkring 2 år siden fik konstateret cøliaki, gik hele familien i gang med at lære at lave glutenfri mad.

Vi synes, at det er rarest, hvis vi alle sammen kan spise det samme mad og ingen føler sig udenfor fordi de skal have special mad. Derfor laver vi begge glutenfri mad. 

Hvorfor startede I Nulgluten?

Da vi startede med at lave glutenfri mad, oplevede vi det som en ret uoverskuelig opgave. Dels fordi der er gluten i rigtig mange af de fødevarer, vi normalt spiste (f.eks. pasta og brød) og dels fordi vi havde svært ved at bage lækkert glutenfrit brød.  Efterhånden som vi fik mere erfaring med glutenfri madlavning, fik vi lyst til at dele alt vores viden og opskrifter med andre, som også havde kastet sig ud i en glutenfri livsstil. Så vores motivation har hele tiden været at dele vores erfaringer med andre og på den måde forhåbentlig hjælpe andre, som er i samme situation som os. 

Hvilken ingrediens har I altid I jeres køkken?

Vi har altid mindst en pakke (glutenfri) havregryn i køkkenet. Der er intet så lækkert som havregrød med banan og blåbær til morgenmad.

Og føler man sig lidt træt eller eftermiddagssulten, så er havregryn også den perfekte kur. Vi har faktisk også tit en pakke havregryn med, når vi tager på ferie i udlandet.

Så afhængige er vi af havregryn!

Hvilket glutenfrit produkt har I altid ved hånden?

Vi er rigtig glade for hjemmebagte boller, så vi har næsten altid loppefrøskaller og gær indenfor rækkevidde. Så kan vi bage boller til morgenbordet eller eftermiddagshyggen og det er jo dejligt.

Hvad er Jeres guilty pleasure når det kommer til mad?

Vi må nok indrømme, at vi er ret vilde med pandekager. Enten pandekager med is eller med Nutella og banan. Det er altså bare lækkert! Vi prøver at lade vær med at spise det for tit fordi det jo ikke lige frem er sundhedsfremmende. Men en gang i mellem har man altså bare brug for en lækker pandekage.

Hvilke opskrifter har I valgt at dele med os idag?

Nu er vi som sagt rigtig glade for hjemmebagte boller og vores egen opskrift på quinoaboller med kardemomme er en af vores klare favoritter.

De tager lidt tid og planlægning at lave fordi de skal koldhæve natten over, men de er absolut ventetiden værd.

Hvis man desuden er lige så glad for pandekager som os, så har vi udviklet opskriften til disse lækre glutenfrie pandekager. Man må godt forkæle sig selv engang imellem!

Hvad drømte I om at blive da I var små?

Da vi var små, legede vi tit tv-køkken i haven. Vi formede kager af sand og pyntede dem med blomster og grene. Så måske har vi altid drømt om at lave noget med mad. Men vi havde også perioder, hvor vi drømte om at blive hhv. komiker (Mie) og professionel fodspiller (Peter).

Men vi har nok måtte indse, at det i hvert fald ikke var der, at vores største talenter lå.  

Hvor går drømmerejsen hen?

Det er så mange fantastiske steder i verdenen, vi godt kunne tænke os at opleve. Men vi drømmer faktisk begge to om at tage til Australien og New Zealand.

Der skulle være en helt fantastisk natur og folk skulle være søde og imødekommende. Det kunne vi helt sikkert godt tænke os at opleve en dag, men det er godt nok en lang flyvetur!

Brætspil eller filmaften?

Helt klart brætspil! Vi har altid spillet meget brætspil i vores familie og vi synes, det er en fed måde at være sammen på.

Hvis det er dårligt vejr, så vi nemt nå at spille 3-4 forskellige brætspil på en weekend. Vores yndlingsspil er Settlers og Ticket to Ride.

Dem kan alle være med til at spille, men de alligevel tilpas udfordrende til, at det aldrig bliver kedeligt. Vi kan også godt lide at se filmen, men vi er sjældent enige om, hvilken film vi skal se. Derfor vælger vi næsten altid brætspil i stedet for film.

Hvilket motiv tager I flest billeder af?

Efter vi startede nulgluten, har vi selvfølgelig taget mange billeder af mad.

Men ellers tager vi ret mange billeder af naturen. Vores forældre bor tæt på skov, som vi bruger meget til at løbe og cykle i. Så vi tager rigtig mange billeder af skoven og især er det smukt at følge årstiderne i skoven.

Hvilket råd vil Jeres fremtidige jeg giver Jer her og nu?

Slap af og nyd livet! Der er ingen grund til at skynde sig eller stresse (som især Mie har en tendens til). Den tid, vi oplever nu, kommer aldrig igen, så nyd den så længe den varer.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *