Månedens gæst – Karina Baagø

Selv her midt i byggerod, byggestress og køkkenmangel, skal du da ikke snydes for månedens gæst – Karina Baagø.

Månedens gæst – Karina Baagø

Hils pænt på Karina Baagø. Hun er nemlig månedens gæst her i sommervarme Juni. Karina laver glutenfrie bagekurser og det er værd, at give et besøg. Jeg har selv deltaget i et af hendes kurser og det var bare en superhyggelig dag. Vi fik det lækreste brød at spise og masser af det med hjem. Jeg spiste altså mere end min del kage, må jeg indrømme.

månedens gæst - karina baagø

Karina har ud over lækre glutenfrie opskrifter og gode glutenfrie bagekurser også forløb om, at leve med IBS og rigtigt mange gode opskrifter til Low FODMAP diæten. Det kan du læse meget mere om her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook Karina har også en facebook side for low FODMAP, som du kan se lige her.

Herunder kan du læse Karinas svar på mine spørgsmål

Hvorfor lever du glutenfrit?

Jeg har altid haft en sart mave og haft en fornemmelse af, at den mad vi spiser, gør en forskel for, hvordan vi har det. I 2011 fik vi vores andet barn, Benedikte. Hun græd rigtig meget og sov virkeligt – både nat og dag. Da hun var 9 måneder fandt vi ud af, at hun reagerede på meget små mængder gluten – selv brød som jeg havde spist og som hun derefter fik i ammemælken.

Det satte selvfølgelig mange tanker i gang omkring min egen sarte mave og efter en periode uden gluten, måtte jeg konkludere, at jeg havde det meget bedre uden.

Hvorfor startede du din blog/side?

Min blog startede for en del år siden, fordi jeg gerne ville dele opskrifter med venner og familie, og egentlig bare for, at have et sted at parkere min interesse for mad og måltider.

Nu fungerer bloggen jo både som faglig inspiration og en blog, hvor jeg deler opskrifter, som et supplement til mit arbejde, hvor jeg holder kurser i glutenfri bagning, vejleder glutenfrie familier og i low FODMAP diæten til mennesker med IBS. Jeg lever ikke af min blog, men den er en væsentlig del af alt det andet, jeg laver. Bloggen giver mig rigtig meget værdi, for der ligger mange gode og afprøvede opskrifter, som mine deltagere i kurser og vejledning altid kan gå ind og bruge og jeg kan næsten altid hive en opskrift op af hatten, når nogen spørger efter det på et kursus eller i en vejledning.

Hvilken ingrediens har du altid i dit køkken?

Fuldkornsrismel (og en række andre forskellige glutenfrie meltyper…), øko smør (gammeldagskærnet – det er det bedste for tarmen!), avokado, bananer, peanutbutter og Santa Marias økologiske kokosmælk.

Og ofte 92% mørk chokolade fra Björnsted – altså når jeg ikke har spist det hele…

Hvilket glutenfrie produkt har du altid ved hånden?

Jeg bruger som sådan ikke ”glutenfrie produkter” (ud over pasta – man er vel børnefamilie…). Jeg bruger aldrig melblandinger, færdiglavede brød, muslibarer el.lign. Jeg synes simpelthen at kvaliteten af dem er for dårlig!

Så svaret er, at de eneste glutenfrie produkter, jeg altid har er rigtig mad og råvarer, som er naturligt fri for gluten.

Lige nu har jeg en pakke glutenfrie småkager liggende i skabet. Det kan være rart at have noget i en snæver vending til min datter, nu hvor alle de impulsive sommerfester kommer. Men det er langt fra altid, vi har glutenfrie produkter i skabet.

Til gengæld har vi næsten altid hjemmebagt kage og brød i fryseren. Så ved jeg, hvad der er i – og det er vigtigt for mig, når brød er så stor en del af min datters kost.

Hvad er din guilty pleasure når det kommer til mad?

Altid chokolade…

Vil du dele en af dine opskrifter med mine læsere?

Ja da!

En af mine yndlingsopskrifter på glutenfrit brød er franskbrødet med valnødder og fennikelfrø. Glutenfrit brød kan være svært at få til at smage af noget og derfor elsker jeg dette, som også har en anden smag end alt det andet…

https://www.karinabaagoe.dk/2016/09/21/glutenfri-franskbroed-valnoedder-fennikel/

Og taler vi kager, så er citronmånen i den grad et hit!

https://www.karinabaagoe.dk/2016/03/12/glutenfri-citronmaane/

Hvad drømte du om at blive, da du var lille?

Maler eller pædagog, tror jeg. Men jeg husker også, at jeg elskede at blande ting i køkkenet og ”udvikle opskrifter”. Især kage… 😉

Hvor går din drømmerejse hen?

Lige nu er drømmerejsen egentlig bare en afslapningsferie med familien. Men ellers gerne noget eksotisk og selvfølgelig gerne med nogle spændende madoplevelser…

Brætspil eller filmaften?

Tja… Film ser jeg stort set aldrig. Brætspil sker engang imellem. Men skal jeg være helt ærlig, så vil jeg hellere vende verdens situationen med et glas vin og en god middag sammen med et par gode venner.

Hvilket motiv tager du flest billeder af?

 

Det måtte jeg lige kikke i min kamerarulle, for at finde ud af… 😉

Der gemmer sig selvfølgelig en del billeder af ungerne + billeder, som ungerne har taget med min telefon!

Derudover er det faktisk mest billeder, som er relevante for mit arbejde. Screenshots af et low FODMAP produkt, som jeg skal anbefale mine deltagere i online forløbet eller af en app, som jeg skal forklare noget om diæten fra.

Og så er der madbilleder – både de hurtige, der bliver sendt til familien (fordi jeg kommer fra en meget madglad og madinteresseret familie), men også de lidt pænere og knap så slørede (eller knap så meget rod i baggrunden), som bliver lagt på Facebook, Instagram eller bloggen.

Endelig gemmer der sig også en del billeder af udsigten fra vores nye hjem, solnedgang, nyudsprungne træer og andet natur.

Hvilket råd vil dit fremtidige jeg om 10 år give dig nu og her?

Ja, hvis bare man vidste det!

Min store udfordring er helt klart at få hverdag, børn, arbejde og passion til at gå op i en højere enhed! Jeg synes, det er svært at finde tid og energi til alt det, jeg gerne vil. De gamle siger ofte, at børnene boede hjemme så kort tid og at de burde havde taget den mere med ro, da de var unge og havde små børn. Så måske kommer jeg til at sige noget i samme retning… På den anden side har jeg bare brug for at have andre projekter i mit liv end børn og familie for at trives. Så jeg tror egentlig at kombien med hjemmekontor, som jeg har nu, er meget godt.

Tusind tak til månedens gæst – Karina Baagø. Det er fantastisk, at hun vil dele sin viden og gode opskrifter med dig og mig.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *