Lys glutenfri basismel til alle typer bagværk

Måske har du set på Facebook og Instagram, at jeg har udviklet flere nye opskrifter til festen jeg holdt i lørdags. Der er gæster, som har bedt om flere af dem, selvom de ikke lever glutenfrit. De var ganske imponerede over brødet, og vaflerne. Så glæd dig, det er virkeligt skønne opskrifter 🙂

Til alle opskrifterne har jeg brugt en lys glutenfri basismel, som jeg lavede sidste år. Den blev udviklet til adventskalenderen, som kørte hver søndag i advent. Bare rolig der kommer også én i år og hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev får du den automatisk.

Tilmeld dig lige her!

Lys glutenfri basismel

Det er en melblanding jeg har sammensat efter den formel, som jeg har opdaget giver det bedste brød. Forholdet mellem stivelse, fibre og protein skal være helt rigtig for at skabe det bedste glutenfrie brød. Det er en lys glutenfri basismel, som du kan bruge til alle former for bagværk. Til festen i lørdags blev den brugt til glutenfrie blinis, -vafler, -burgerboller, -amerikanske buisquits, -madtærte og -kagetærte samt til -chokoladecupcakes.

Du skal selvfølgelig stadig skabe struktur i dit brød med brug af Husk eller lign. Men hvis du blander en god portion Lys glutenfri basismel, så har du altid mel klar til, at bage med. Opskriften her giver 1,5 kg færdig melblanding og den mængde passer til de store patentglas fra Ikea. Alt efter hvor meget du bager og hvor ofte, kan du fordoble eller halvere opskriften.

Hvis du gerne vil have mere fuldkorn og en melblanding til grovere brød, så har jeg også en opskrift på en glutenfri fuldkornsbasismel.

Lys glutenfri basismel

Lys glutenfri basismel til alle former for bagværk. 

Keyword glutenfri melblanding, glutenfri melmix, Lys glutenfri basismel

Ingredienser

  • 550 g rismel eller kikærtemel fint
  • 200 g majsmel eller hirsemel
  • 200 g boghvedemel eller kikærtemel
  • 350 g glutenfri fuldkornsmel ris/havre/hirse/teff/majs eller sorghum
  • 200 g stivelse Kartoffelmel/majsstivelse/risstivelse eller tapiokastivelse

Sådan gør du

  1. Vej alle ingredienserne af i en stor skål og vend det rundt med en grydeske til det er helt blandet og der ikke længere kan ses lyse eller mørke områder.

  2. Sigt melet over i en anden skål, så der ikke er klumper og vend det igennem med grydeskeen endnu engang. 

  3. Kom melet i en lufttæt beholder og du er klar til at bage.

Det er ikke alle der tåler alle typer mel, derfor har jeg angivet et eller flere alternativer i opskriften. Du kan godt erstatte med andre meltyper, men husk at fuldkornsmængden i den lyse melblanding ikke må overstige 550 g. 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering