Luftige grove glutenfrie gulerodsboller

Jeg laver jo en hel masse grøntsagsjuice og der er en masse pulp til rest, når juicen er trukket ud af grøntsagerne. Da jeg plejer, at juice det hele blandet, bruger jeg det sjældent. Men jeg har ofte tænkt på, at det er dumt at smide det hele ud. Så sidste gang jeg lavede en god portion juice, delte jeg det op og opsamlede pulpen fra gulerødderne, før jeg juicede resten. Jeg brugte noget af det til gulerodsbollerne her.

2016-01-24 18.02.42

For at gøre dem grove bruger jeg hele glutenfrie havreflager eller glutenfrie grovvalsede havregryn, som jeg maler i minihakkeren. Man kunne også bruge glutenfri havremel, men det er fintmalet og når man selv maler havreflager, bliver det noget grovere.

Glutenfrie gulerodsboller

25 g gær
5 dl vand, håndlunkent
20 g husk
65 g sorghummel
65 g kastanjemel
20 g majsstivelse
1½ tsk havsalt
70 g solsikkekerner (kan udelades eller erstattes af andre kerner)
250 g Hele glutenfrie havreflager eller glutenfrie grovvalsede havregryn malet til mel
300 g revet gulerod eller gulerodspulp fra juiceren

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt husk, sorghummel, kastanjemel og majsstivelse. Piske det godt sammen og lad det står i 5-10 minutter. Kom havsalt, solsikkekerner, havre og gulerod og arbejd det godt sammen på køkkenmaskinen. Kom noget lunken vand i en skål og dyp fingrene i det, så dine hænder bliver våde. Form nu med våde hænder ca 20 boller og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 1-1½ time og bag dem ved 180 ºC i 40-50 minutter. de skal lyde hule, når du banker dem under bunden.

Vær opmærksom på at når du bruger friske gulerødder i stedet for pulpen, som jeg gør, så er der mere væske i. Derfor kan det godt være, de skal bage lidt længere, før de er færdige.

Sorghummel kan erstattes af teffmel eller majsmel og kastanjemel kan erstattes af boghvedemel eller hirsemel. Jeg vælger at bruge sorghummel pga bageegenskaberne, det tilføjer en del elasticitet og krumme. Kastanjemel bruger jeg mest for smagen, det har en lækker nøddeagtig smag, som jeg godt kan lide et hint af 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *