Indlægget indeholder reklame links (markeret med *)
Et langtidshævet rustikt glutenfrit brød med glutenfri øl, som virkelig smager. Det får en lækker sprød skorpe og en fantastisk blød og luftig krumme. Det har en mørk farve pga øllen og det høje indhold af fuldkorn. Jeg har brugt hævekurv til det for at få en flot overflade, men det kan fint bages uden. Det blev serveret sammen med oste til den glutenfrie vegetariske tapas, som jeg lavede til pinsefrokosten og det blev godt modtaget.
Langtidshævet rustikt glutenfrit brød med glutenfri øl
12,5 g gær
3 dl lunkent vand
15 g husk
1½ spsk sukker
1 spsk salt
50 g kartoffelmel
100 g boghvedemel
175 g fuldkornshavremel
175 g fuldkornsrismel
1 glutenfri øl på 33 cl
Opløs gæren i vandet i skålen til røremaskinen og pisk husk i, lad det stå i 5 minutter. Bland alt mel sammen med salt og sukker og kom øllen og melblandingen i skålen. Arbejd det godt sammen til en klistret dej, kør det på maskinen i ca 5 minutter.
Stil det til hævning på køl i 24 timer, her brugte jeg en hævekurv med mel i, og vendte bare dejen ud på bagepladen inden jeg satte brødet i ovnen. Det kan stilles til hævning i en skål eller pose, gør du det, skal du forsigtigt forme brød af det uden at trykke luften ud, da det ikke skal efterhæve. Det er også velegnet til grydebrød og så sætter du bare gryden direkte fra køleskabet in i ovnen.
Bag det i en forvarmet ovn ved 250 ºC i 10 minutter, hvorefter du skruer ned til 200 ºC og bager det videre i 20 minutter.
Der bliver et stort brød eller to små af denne portion, og det er fryseegnet, så det er et af de brød man kan bage og så har man brød til mange dage.
Hævekurve kan du finde lige her*.
Kan man hælde dejen direkte i brødforme og stille dem i køleskabet til hævning ?
Forfatter
Hej Helle
Det kan man sagtens, den bliver faktisk bedst af at blive håndteret så lidt som muligt efter hævning. Så det er bedre end at lade den hæve i en skål og så overføre den til forme. Den vokser ikke voldsomt meget, men bliver alligevel dejligt luftig.