Lækre luftige glutenfrie pitabrød

Glutenfrie pitabrød, som laver en god luftlomme, så man kan fylde dem godt op med lækre sager. I gemmerne havde jeg en virkelig lækker opskrift på pitabrød med hvedemel, de er så nemme og bliver bare perfekte hver gang. Jeg har arbejdet på, at lave den opskrift om til glutenfri. I kan læse mere om hvilke overvejelser, jeg gør mig, når jeg laver en glutenfri brødopskrift ud fra en almindelig brødopskrift.

Pitabrød hænger uløseligt sammen med sommer for mig, de er en virkelig lækker frisk frokost eller en let madpakke. De kan også bruges som pitachips, hvor man skærer pitabrød i mindre stykker, sprødrister dem og spiser dem med en lækker dip. Det sidste er på listen over ting, som skal serveres til årest pinsefrokost, hvor jeg laver glutenfri vegetarisk tapas.

Pitabrød-04-4

Glutenfrie pitabrød

275 g glutenfri fuldkornshavremel
100 g fuldkornsrismel
50 g fuldkornsmajsmel
100 g kartoffelmel
175 g fint rismel
25 g gær
8 dl lunkent vand
20 g husk
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olivenolie eller anden madolie

Bland de forskellige meltyper godt sammen i en skål og stil skålen til side. Opløs gæren i vandet og afvej husk i en lille skål, kom 60 g melblanding i samme skål og bland det sammen med husken. Pisk husk/melblandingen i din opløste gær og stil skålen overdækket ved stuetemperatur i 15 minutter. Kom salt, sukker, olivenolie og resten af melblandingen i og ælt det godt sammen på maskine.
Stil dejen til hævning ved stuetemperatur i 1 time. Tag dejen ud og ælt den igennem på et bord drysset med lidt rismel til den slipper. Del den i 12 stykker og rul dem ud i ½ cm tykkelse på et rismelsdrysset bord. Læg pitabrødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ½ time. Pitabrødene pensles med vand før de bages i 10 minutter ved 250 ºC.
Vær opmærksom på, at de ikke tager for meget farve, da de nemt bliver for sprøde i skorpen og knækker, når man kommer fyld i.

Disse pitabrød er fryseegnede og bliver som nybagte hvis de opvarmes direkte fra frost.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

9 Comments

  1. Bea
    2016-07-18 / 9:56 pm

    Tak for den gode opskrift!
    Jeg lavede dem her til aften, og de smagte perfekt OG var nemme lave.
    Super til en omgang græsk souvlaki med tzaziki.
    Endnu engang tak.

    • Tekla
      Forfatter
      2016-07-18 / 10:28 pm

      Tusind tak for de søde ord Bea.
      Jeg laver dem selv næsten én gang om måneden, de bare er så lækre, så de ryger hurtigt 😉

      • Jenny
        2018-03-17 / 12:56 pm

        Jeg lavede dem i sidste uge. Udskiftede al rismel til fuldkornsrismel og det gik fint.Blendede glutenfri havregryn og det fungerede også fint. Jeg har varmet og skåret igennem. pizza grønt fra frost på panden med lidt tomat pure, og op på de 2 halvdele og veganer ost på og i ovnen. Mums. En halvdel med røget laks. Eller med bønnepostej. Næste er at afprøve en taco udgave. Jeg kan kun sige at du har lavet en god opskrift og er glad for at jeg fandt den.

        • Tekla
          Forfatter
          2018-03-17 / 1:04 pm

          Hej Jenny
          Det lyder lækkert 🙂

          Opskriften fungerer også godt til pandestegte brød som nan, så skal den bare krydres med lidt nigellafrø, spidskommen eller kardemomme. De steges bare på panden i stedet for, at bages.

          Om den fungere så tyndt udrullet som taco ved jeg ikke, men det er da helt sikkert et forsøg værd 😀

          Mvh Tekla

          • Jenny
            2018-03-17 / 4:31 pm

            Tænker at jeg stadig laver den som pita og skære den igennem og har der til 2 tacoskaller
            Det kommer an på en prøve. Men super lækker og brug bar opskrift. Så vil tjekke ud hvad jeg mere skal prøve af 😀

  2. Hanne Johansen
    2019-04-04 / 8:19 am

    Jeg tåler ikke fiberhusk har prøvet at erstatte med pofiber uden det gode resultat.Har du forsøgt med andet med succes.

    • Tekla
      Forfatter
      2019-04-04 / 8:28 am

      Hej Hanne
      Ikke lige til pitabrød nej. Men jeg ville forsøge med 20 g pofiber og 5-10 g guargummi i stedet.

      Pofiber er ikke lige så stærk som husk, derfor kan den ikke stå alene i en opskrift, der skal rulles ud som denne.
      Med ren guargummi vil du få en ret sej krumme, så det er heller ikke den bedste løsning.

      Men sammen kan de måske skabe den rette elasticitet og en lækker krumme.

      Fortæl mig endelig om det lykkes for dig 🙂

      Kærligst Tekla

  3. Lisbeth Møller
    2020-12-29 / 10:49 pm

    Jeg har en mand der ikke tåler havre, har du et andet forslag til dine fine pitabrød, uden gluten
    Mvh. Lisbeth

    • Tekla
      Forfatter
      2020-12-29 / 10:56 pm

      Hej Lisbeth
      Du kan bruge hirsemel i stedet.

      Mvh Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *