Lækker glutenfri rabarberkage og en lørdag i køkkenet

I lørdags brugte jeg hele dagen i køkkenet, jeg havde en masse grøntsager, som skulle bruges. Det resulterede i to glutenfrie grøntsagstærter med ost, en stor portion blomkåls-kartoffelsuppe, to flasker grøntsagsjuice og en skøn glutenfri rabarberkage. En hel dag i mit mikrokøkken er lidt anstrengende, der er simpelthen ikke plads til at lave så meget mad. Bordplads er en ekstrem mangelvare, når man skal rulle dej ud og have ting til afkøling, pander og gryder på komfuret, fordi man laver noget dér og opvask fordi opvaskeren er fuld og kører. Der er 60 cm mellem vask og køleskab og så 30 cm til et knæk med 1 m hen til komfuret og det er det. Alt jeg har at arbejde på. Vi har store køkkendrømme om at slå bryggers og køkken sammen og åbne op indtil stuen med en stor ø. Når det bliver en realitet, så skal der simpelthen være bordplads til den helt store guldmedalje.

Rabarber er en af mine absolutte favoritgrøntsager, den kan bruges til så meget. Den er fantastisk i det søde køkken hvor den tilfører syre, farve og meget smag. Men den er mindst lige så god i det salte køkken, hvor den især går fantastisk til kylling.

Her har jeg brugt den til en lækker glutenfri rabarberkage med marcipan, som jeg valgte at servere lun med softice.

rabarberkage-1246

lækker glutenfri rabarberkage

100 g sukker
3 æg
1 dl vand
7 g husk
150 g blødt smør
150 g rismel
75 g boghvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver eller kornene fra 1 stang
150 g marcipan
450 g rabarber
4 spsk rørsukker

Pisk øg, sukker, vand og husk til det er skummende. Pisk det bløde smør i. Bland rismel, boghvedemel, bagepulver og vanillekorn og rør det i. Riv marcipan groft og vend det i dejen. Skær rabarberen i tynde skiver og vend halvdelen i dejen. Kom dejen i en smurt tærteform eller bradepande og drys resten af rabarberen over. Pres forsigtigt rabarberstykkerne lidt ned i dejen og drys til sidst med rørsukker. Bag tærten i ovnen ved 170 ºC i 30-40 minutter.

Server den lun med softice af vanilleis, en lækker råcreme eller en vanille flødeskum.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *