Lækker tynd og sprød glutenfri pizzabund

Jeg elsker hjemmebagt pizza med masser af lækker ost. Så er der jo udfordringen med at lave en god  glutenfri pizzabund. Jeg har fundet en mel, som virkelg fungerer godt. Jeg har testet nogle af de forskellige pizzamelblandinger, der er derude. De fleste af dem har skuffet mig ret meget, enten bliver du utroligt tykke, eller også bliver de tørre og gummiagtige. Jeg har forsøgt at lave dem med tilsætning af husk, hvilket ofte giver et klart bedre resultat.

Men jeg har nu fundet den pizzamel, som jeg mener er bedst, den skal også bruges sammen med husk. Men så bliver den også lækkert sprød udenpå og blød indeni og er stadig lækker dagen efter. Den bliver ikke tør og kedelig til dagen efter.

Det er en af de italienske produkter fra Glutenfri.nu, nemlig Piaceri Mediterranei Pizza e Pane melmix. De Italinere ved hvordan man laver en lækker pizza 😉 Denne melmix forhandles desværre ikke længere. og jeg er i gang med at udvikle min egen melmix. Indtil da kan opskriften laves med en lys glutenfri melmix.

2015-10-17 13.12.48

Tynd og sprød glutenfri pizzabund

2 dl håndlunken vand
25 g gær
2 spsk husk
1 dl olivenolie
1½ tsk groft salt
225 g lys glutenfri melmix
Rismel til æltning og udrulning, gerne grovkornet og ikke for fint formalet.

Opløs gæren i vandet og tilsæt husk, pisk det kort og lad det stå i 5 minutter. Kom olie, salt og mel i og ælt det godt sammen på køkkenmaskinen. Tag dejen ud på bordet og ælt den med rismel til den slipper hænderne og rul den ud på bordet med rigeligt rismel. Den skal være ca ½ cm tyk, dæk den med et klæde og lad den hæve i 30-45 minutter. Bruger du pizzasten lægges den på en pizzaspade med rigeligt rismel og efter, at der er lagt fyld på overføres den til den varme pizzasten. Ovnen skal stå på max, mens stenen varmer op og den bages i ca 10 minutter til osten er smeltet. Bruger du bageplade lægges den på bagepapir og efter at fyldet er kommet på bages den ved 200 ºC i 15-20 minutter til osten begynder at boble.

Fyldet er tomatpure med masser af krydderier, champignon i skiver, et par skiver bresaola, rødløg i tern, et par skiver frisk mozzarella og revet hvid cheddar. Fyldet på en pizza kan heldigvis varieres i det uendelige, så man kan få den lige, som man foretrækker den.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Lækker tynd og sprød glutenfri pizzabund”