Leverpostejer og julepostejer indeholder ofte hvedemel og dermed gluten, hvorfor ved jeg ikke. Mange af de opskrifter jeg har fundet, på postejer, man selv laver, er der ingen hvedemel eller andet stivelse i.
Denne er lavet med kylling og andefedt og smagt til med hasselnødder og portvin.
Glutenfri kyllingejulepostej
75 g kyllingelever
35 g andefedt
1 spsk rød portvin
hak kyllingelever groft, og rør det sammen med andefedt og portvin. Lad det trække ½-1 time på køl.
15 g hasselnødder
2 små skalotteløg
250 g hakket kyllingekød
50 g andefedt
½ tsk tørret rosmarin
½ dl portvin
Friskkværnet peber
1 tsk salt
1 æg
Hak hasserlnødder og skalotteløg fint i en minihakker og bland det sammen med resten af ingredienserne. Tag kyllingelever ud af køl og bland det i. Kom farsen i en smurt postejform og dæk den til med et låg eller folie og bag den i 60 minutter ved 200 ºC.
Pynt: hasselnødder skåret i kvarte og et par kviste frisk rosmarin lægges på overfladen før postejen bages. .