Draculas morgenmad – Juice med æble, rødbede, chili og ingefær

For mange år siden, fik jeg en juicer i firmagave. I lang tid anede jeg ikke, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg prøvede med æblejuice, men det blev brunt og skummede og var ret beset ikke specielt appetitligt at se på. Appelsiner skal skrælles før de kan bruges i den, og så er en almindelig appelsinpresser nemmere. Men så præsenterede en daværende kæreste mig for grøntsagsjuicer og jeg var solgt.

Juice med æble, rødbede, chili og ingefær

Juice med æble, rødbede, chili og ingefær

8 æbler
4 rødbeder
1 lille stykke ingefær
1 røde chilier
1 økologiske citroner

Jeg lader kernehuset sidde i æblerne, når jeg deler dem i kvarte, men hvis man gerne vil bruge resterne fra juiceren til bagning kan man skære dem fra. Det samme gælder rødbederne, som jeg ikke skræller men kun lige skærer enderne af og deler i mindre stykker. Hvis man gerne vil bruge æbledelen, men ikke have rødbede i, kan man køre æblerne igennem seperat. Jeg kommer en pose i opsamlingsbeholderen og på den måde, kan man nemmere opsamle dele af resterne, samt det letter rengøringen en hel del.

Jeg blander æbler, rødbedestykker og citron i starten og smager til med ingefær og chili senere. Pas på med både ingefær og chili, der er stor forskel på hvor saftige og stærke de er. Start med lidt, men gem æbler til at køre det på juiceren sammen med, det skal have noget saftigt til at trække smagen med.

Når jeg laver denne mængde, skal jeg halvvejs igennem rense sien og opsamlingskarret under sien. Da der samler sig noget mos af frugtkød, som får udløbshullet til at stoppe til. Jeg samler altid den masse sammen i en si, som står og drypper ned i en skål, da der er en del juice samlet i det.

Der bliver mellem halvanden og tre liter juice af denne mængde, afhængig af saftindholdet i æbler og rødbeder. I det tidlige efterår får man mere, da begge to er helt friske. Jeg hælder juicen på skoldede patentflasker som jeg opbevarer på køl, de holder i op til en 14 dage.

Jeg nyder, at starte dagen med et glas juice sammen med min morgenmad, det giver sådan en god følelse og god energi 😀

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *