Juice detox

Som jeg skrev om på facebook tog jeg en tre dages juice detox i håbet om, at det kunne hjælpe min mave hurtigere over de problemer næsten 3 måneder med glutenholdig kost har forårsaget.

En juice detox er en kur hvor man udelukkende indtager grøntsagsjuice og grøntsagssmoothies i 3, 6, 9, 12 eller 15 dage. Jeg valgt den korteste udgave, da det er dyrt, vanvittigt dyrt samt ret tidskrævende, når man laver juicen selv. Derudover var det jo udelukkende for at se om det kunne kickstarte en mave, som var gået helt i stå. Forstoppelsen var blevet så ekstrem, at ikke engang luft bevægede sig gennem tarmene længere. Jeg forsøgte med forskellige afførende medikamenter uden meget held, varmebehandling af lænd og det nederst af maven, massage af maveregionen og øget fysisk aktivitet. Lige lidt hjalp det, så jeg tænkte, at en juice detox ikke kunne skade.

Det gjorde den heller ikke, den afhjalp oppustetheden fuldstændigt, jeg havde ikke længere mere mave end min gravide veninde med 1½ måned til termin. Den afhjalp en del af smerterne og forværringen af min astma pga det konstante tryk opad fra de overfyldte tarme. Men den har desværre ikke medvirket stimulering af tarmene, så de kan klare sig selv efterfølgende.
Det har dog åbnet op for, at de andre tiltag virker, så jeg kan have en nogenlunde normal gennemgang.

Nå, men hvad ellers oplevede jeg på min juice detox?
Når man får nok juice, hvad jeg ikke gjorde den første dag, så har man god mæthedsfornemmelse og god energi. For mig var smoothies til aftensmad vigtige, der er mere fylde og substans i dem og flere fibre, så de holdt mig mæt til næste dag. Jeg fik for lidt den første dag og ingen smoothie, så jeg vågnede op om natten og var sulten.  Derudover valgte jeg smooties med ingredienser, som ikke blev blendet helt, og det stimulerede tyggerefleksen, så jeg følte jeg fik “rigtig mad”.

Jeg læste en del vejledninger til juice detox, og kom frem til, at den metode som anbefaler 6 portioner juice/smoothie om dagen af 3-500 ml var vejen frem for mig. Jeg ville være for sulten med mindre. Første dag fik jeg 4 portioner af 3-500 ml og det var for lidt, jeg var sulten og træt hele dagen.

Herunder finder i opskrifterne på de juice og smoothies jeg brugte. Jeg lavede dobbelt eller trippel portion af juicerne og kom det på flasker, så jeg havde noget forskelligt at vælge imellem og fik mindst 3 forskellige hver dag. Smoothiene lavede jeg kun én portion af, og tog det hele til ét måltid så det blev til 5 måltider pr. dag.

Skipper skræk

Pure passion (smoothie)

Purple power

Grøn laban

Pink passion

Drageblod

Livreder (smoothie)

Draculas morgenmad

Jeg har fået en ny favorit; Purple power, den er med rødkål og hvem skulle have troet at rødkål smager så fantastisk, når det er kørt igennem en juicer? Ikke jeg, men hold op hvor er det lækkert! Og så har jeg en måde at få brugt alt det rødkål, jeg får gennem fødevarefællesskabet til næste efterår og vinter 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *