Hvad er en god madblogger?

Jeg læste et indlæg om hvad en god blogger er. Det er skrevet af Caroline Thorsfelt, som har en forfriskende skrivestil og en skøn fjollet humor. Jeg elsker specielt de indlæg hvor hun laver associationer til dyreverdenen, som hun gør i dette indlæg. I kan læse indlægget lige her. Det fik mig til at tænke over hvad er en god madblogger?

Flere af tingene går igen for alle typer blogs: Personen bag skærmen skal skinne igennem, indlæggene skal ikke være for lange eller for korte og indlæggene skal tilføre læseren en eller anden form for værdi. Hvad er det så for noget værdi? Det kan være alt fra at bringe et smil frem til brugbar viden.

Men hvad så med madbloggere, hvornår er man en god madblogger?
For mig er det ikke kun et spørgsmål om gode opskrifter, de skal selvfølgelig være gennemprøvede og fungere. Men det er også alle de små personlige historier, som følger opskrifterne. De behøver ikke gå helt tæt på eller være sjove. Små glimt af bloggerens hverdag, liv og personlighed titter frem i selv de mindste historier.

Jeg sætter også pris på gode billeder, de behøver ikke se professionelle ud. Men bare billeder hvor man kan se maden og hvor den præsenteres pænt. Gerne billeder med andre genstande, så der er atmosfære omkring maden.

Hvilke kategorier kan madbloggere deles op i?

Hvilke kategorier kan madbloggere deles op i? Hvilke dyr matcher madbloggernes kategorier hvis nogen? De passer selvfølgelig stadig ind i de overliggende kategorier for bloggere generelt. Som jeg vil lade jer læse om hos Caroline.
Jeg tænker mere på Disney figurer faktisk. Men jeg er jo også inkarneret disney fan og nu fik jeg lyst til at se Wall-E, Biller og den lille havfrue……

Der er Remy fra Ratatouille, det er de madbloggere som er udpræget gourmander. Maden er smukt anrettet, tilberedt med kendte teknikker på et højt gastronomisk niveau.

Der er Mrs Potts fra Skønheden og udyret, alle de madbloggere som laver nede på jorden hverdagsmad. Her handler det om traditioner, omsorg og hygge.

Vi har Lewis fra Min skøre familien robinson, kreativiteten og nyskabelsen bobler frem både i maden og i det visuelle.

Der er Filmore fra Biler, det er alle dem, som går op i sundhed og økologi. Herunder er også veganske madblogs, de hører ind under hippitemaet 😉

Og så er der Professor Porter fra Tarzan, det er alle de madbloggere som laver guides og hjælper deres læsere til at lære at lave mad, kende de forskellige ingredienser og gøre hverdagen nemmere. Vidensdeling er vigtigt og nogle gange bliver de lidt for tekniske i deres iver.

Hvordan ser jeg mig selv

Jeg er selv lidt en blanding af mrs Potts, Filmore og professor Porter. Kreativitet og nyskabelse er jeg ikke supergod til, jeg er bedre til, at perfektionere og optimere allerede eksisterende opskrifter. Jeg har ikke et højt gastronomisk niveau ej heller et ønske om at få det. Men hyggelig hverdagsmad, økologi og sundhed hvor muligt og masser af guides og informationer det har jeg.

Af Carolines kategorier er jeg en blanding af en guldfisk en kuglefisk og en makrel. Ja jeg er en helt almindelig blogger, som fortæller om hverdagens problemer og indimellem skriver for meget og for langt (måske endda i dag). Jeg skiller mig ikke vildt meget ud, men formår alligevel at have mit eget utryk.

Er jeg en god madblogger? Ja jeg synes jeg lever op til mine egne kriterier, gode gennemprøvede opskrifter, glimt af min hverdag og mine personlige oplevelser og ikke mindst billeder af min mad, hvor jeg forsøger at skabe en god atmosfære. Jeg udvikler mig jo heldigvis hele tiden og bliver bedre, men jeg er godt tilfreds 😉

De fleste bloggere vil overlappe flere af kategorierne, ingen er jo kun det ene eller det andet.

Nu vil jeg sætte en disneytegenfilm på og tage mig en kop varm kakao, vejret er ikke til andet lige nu 😀

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *