Hjemmelavet krydderurtesalt

En hjemmelavet krydderurtesalt med dine friske krydderurter, er virkelig lækkert. Det kan bruges både i madlavning, men også på dit blødkogte æg på morgenbordet eller æggemaden til frokost. Det er superrelevant i efteråret, hvor du kikker på de velvoksne krydderurter, du har i haven. De er så flotte og lige om lidt visner de, når frosten sætter ind. Du kan vælge, at tørre dem allesammen eller du kan bruge nogle af dem i krydderurtesalt.

Man kan bruge hvilken som helst krydderurt, man foretrækker eller blande dem efter ønske. Den jeg har lavet her, er lavet med Ramsløg, da jeg fandt en pakke friske ramsløgblade i Rema1000 til 5 kr.

Hjemmelavet krydderurtesalt

Hjemmelavet krydderurtesalt

1 dl Meget groft havsalt
2 store håndfulde friske krydderurter –  vær rundhåndet

Det hele kommes i minihakkeren og køres til der ikke længere er bladstykker. Spred salt og krydderurteblandingen ud på en bageplade med bagepapir og tør det i ovnen ved 50 grader. Det kan tage alt fra 1 time  til 3 timer afhængig af vandindholdet i krydderurterne og din ovn. Husk at vend rundt i det ca hvert kvarter og kuns store klumper mellem fingrene.

2014-04-17 23.31.08

Placerer du saltet i en tætlukkende beholder umiddelbart efter afkøling, kan saltet holde i meget lang tid.

Jeg bruger krydderurtesalt i mange opskrifter, hvor der skal tilsættes salt. Det er en men og god måde, at få et ekstra pift til en ret. Det ser også virkelig flot ud på et brunchbord. Jeg samler på helt små syltetøjsglas og bruger de helt små glas med hjemmelavet krydderurtesalt, hjemmelavet marmelade eller andet lækkert som værtindegaver. Det er også godt, at drysse madbrød.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

3 Comments

  1. Kristian josefsen
    2019-06-10 / 1:52 pm

    Kan stilke komme med i?

    • Tekla
      Forfatter
      2019-06-10 / 1:55 pm

      Hej Kristian
      Ja det kan de sagtens, der er ingen grund til at lade dem gå til spilde 🙂

      Mvh Tekla

      • Kristian Josefsen
        2019-06-10 / 2:12 pm

        Fedt! Var bare bange for at ødelægge smagen med bitterhed eller lignende 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *