Hjemmelavet glutenfri müsli

Jeg har trawlet nettet, for at finde gode opskrifter på honningristet müsli eller granola, som det også hedder. Eller rettere inspiration til en opskrift, da man jo reelt set bare blander ting, man godt kan lide, sammen og rister det i honning. Hjemmelavet glutenfri müsli er langt at foretrække end dem, som findes på markedet i dag.

Jeg foretrækker min müsli enkel, dvs ikke alt for mange forskellige ting. Jeg bruger glutenfrie havregryn, men hvis du er en af dem der reagerer på det, så kan du udelade dem og blande hirseflager, risflager, knækket boghvede, boghvedegryn, frø, kerner og kokosmel. Jeg er så heldig ikke, at reagere på glutenfrie havregryn, og så benytter jeg mig af den kilde til fuldkorn.
Jeg er en af de der sære mennesker, der ikke kan lide rosiner, så de forekommer ikke i min müsli. Det har selvfølgelig igennem tiden gjort det svært, at finde en müsli jeg kan lide, rosiner er ret brugt i müsli. Der er få glutenfrie müsliprodukter derude og de har ikke imponeret mig.

Jeg har prøvet mig frem med at riste det på panden og i ovnen og bruge honning eller ahornsirup og er kommet frem til et par kombinationer, der virker rigtigt godt 🙂

Hjemmelavet glutenfri müsli

Glutenfri Honningristet müsli med tørrede blåbær.

2015-04-28 21.56.32

100 g Glutenfrie havregryn
25 g Hirseflager
25 g Boghvedegryn
50 g Grofthakkede Mandler
2 spsk Solsikke honning
4 spskTørrede blåbær

Hasselnødderne hakkes groft og blandes sammen med hirseflager og havregryn i en skål, den flydende honning blandes i. Det blandes rigtigt godt, så alt er dækket af honning. Det ristes på en pande ved middel varme eller spredes ud på en bageplade og ristes i ovnen ved 120 grader til det tager lidt farve – ca. 20 minutter. Hvis du rister det på panden skal du rode godt rundt i det, så det ikke brænder på. I ovnen skal du vende det jævnligt.
Når det er kølet af tilsættes de tørrede blåbær, man kan også bruge andre tørrede bær eller rosiner, men jeg foretrækker blåbærrene.

Jeg har brugt en solsikkehonning, men du kan også bruge alm. honning eller akaciehonning, hvis du ønsker en mildere men sødere smag af honning. Hvis jeg bruger fast honning, foretrækker jeg at varme den op, så den bliver semiflydende, før jeg blander det med de tørre ingredienser. Det gør det nemmere at blande.

Glutenfri honningristet müsli med frysetørrede hindbær og hvid chokolade

002

015

100 g Glutenfrie havregryn
50 g Hirseflager
30 g Grofthakkede hasselnødder
2 spsk Flydende honning
2 spsk Frysetørrede hindbær
30 g Hvid chokolade

Hirseflager, havregryn og hasselnøddestykker blandes sammen med honningen og ristes ved 120 grader til det tager farve – ca. 20 minutter. Vend jævnligt under ristningen. Efter afkøling tilsættes de frysetørrede hindbær og hakket hvid chokolade.

Jeg brugte Summerbirds karamelliserede hvide chokolade. Den smager eminent, ikke for sødt med stadig virkelig lækkert af hvid chokolade og den er utroligt nem at hakke i fine ensartede stykker.

hjemmelavet glutenfri müsli

Her er den serveret på skyr og med min absolutte favorit juice; Draculas Morgenmad, den bedste vitaminbombe at starte dagen på 🙂

Glutenfri vanille müsli

100 g Glutenfrie havregryn
50 g Hirseflager
2 spsk Flydende honning
1 tsk Vanillepulver

Det hele blandes sammen og ristes ved 120 grader i ca 20 minutter, til det tager farve. Vend jævnligt under bagningen.

Denne her bruger jeg i gammeldags æblekage i stedet for æblekagerasp eller knuste makroner. Man kunne også bage glutenfrie makroner og bruge, men da jeg ikke rigtigt kan lide makroner, fordi jeg synes de er for søde er den her müsli blevet mit valg til æblekage. Opskriften på æblekage finder du her.

hjemmelavet glutenfri müsli

Glutenfri müsli med Ahornsirup, gojibær og kakaonibs

2015-04-28 21.59.40

2 spsk Ahornsirup
75 g Glutenfrie havregryn
40 g Boghvedegryn
25 g Mandler
25 g Hasselnødder
2 spsk Gojibær
1 spsk Kakaonibs

Hasslenødder og mandler hakkes groft. Havregryn, boghvede, mandler og hasselnødder blandes i en skål og ahornsirup hældes over. Det hele blandes godt sammen og ristes i ovnen ved 120 grader i ca 25 minutter. Husk at vende flere gange undervejs. Efter afkøling tilsættes gojibær og kakaonibs

Eksotisk glutenfri müsli med kokosflager og tørret papaya

hjemmelavet glutenfri müsli

25 g Boghvedegryn
100 g Glutenfrie havregryn
25 g Hirseflager
10 g Kokosflager natural
2 spsk Eukalyptushonning
3 spsk Tørret papaya

Boghvedegryn, havregryn og hirseflager blandes sammen med kokosflagerne og honningen. Det ristes ved 120 grader til det tager farve – ca. 15 minutter. Efter afkøling blandes de tørrede papayatern i.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

2 Comments

 1. Jane Christensen
  2017-11-11 / 8:43 pm

  Tak for god inspiration til musli. Jeg glæder mig til at prøve det. Hvor lang tid kan det holde sig?

  • Tekla
   Forfatter
   2017-11-11 / 8:54 pm

   Hej Jane
   Det holder sig i ca. en måned i en beholder med tætsluttende låg.
   Venligst Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *