Jeg har altid været stor fan af cæsar salat, specielt dressingen, den er så ovenud lækker. Så her kommer min opskrift på cæsar salat med glutenfrie brødcroutoner og hjemmelavet cæsardressing.
hjemmelavet cæsardressing
75 g pecorino romano, du kan sagtens bruge grana padana eller parmesan i stedet.
3 fed hvidløg
3-4 tsk dijonsennep
4 pasteuriserede æggeblommer
2-3 spsk citronsaft
2 spsk hvidvinseddike
3-4 ansjosfileter i olie
1 dl olivenolie
4 spsk vand
Læg alle ingredienser til dressingen i en blender og blend godt. Det skal blendes i et stykke tid og smages til med evt lidt ekstra sennep eller citronsaft.
Første gang jeg hørte at der var ansjosfileter i dressingen, tænkte jeg arh kan det nu også passe? Fisk i en dressing, det lyder som en røverhistorie. Men det er skam korrekt og det smager forkert hvis man laver den uden. Der mangler ligesom noget, som ikke kan rettes til med krydderier.
Jeg er blevet så glad for dressingen at jeg spiser den som dip, den er perfekt i stedet for mayonnaise/pommes frites sovs sammen med gode pommes frites. Den fungerer også godt til grøntsagsstænger og grisini, dog er den ikke god sammen med chips. Derfor er det en større portion end man bruger til cæsar salat til to personer, der laves her.
Cæsar salat
Til to personer bruges:
2 kyllingefilleter.
Salt og peber
1 stort romaniesalathoved plukket i passende stykker
30 g høvlet parmesanost
2 håndfulde glutenfrie brødcroutoner
Krydr kyllingefilleterne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie.
Fordel romaniesalat, brødcroutoner og parmesanost på to tallerkener og hæld dressing over. Skær de lune kyllingefilleter i skiver og placer dem ovenpå.