Gulerodsjuice med et hint af jul

For snart mange år siden fik jeg en juicer i julegave af min arbejdsplads, men da jeg ikke havde opvaskemaskine fik jeg den sjældent brugt. Den er nemlig meget besværlig at gøre rent og ikke mindst tørre af i hånden. Men jeg har virkelig nydt de gange jeg har lavet juice, jeg kan virkelig mærke en forskel når jeg starter dagen med et glas grøntsagsjuice.
En af de problemer man oplever når man ikke tåler gluten er at man ikke optager vitaminerne fra maden. Når vitaminerne er i flydende er de langt mere tilgængelig og man optager dem nemmere. Bare få dage med et glas friskpresset grøntsagsjuice hver morgen, gør en kæmpe forskel for mig. Jeg får mere energi og mit humør er bedre.

Nu har jeg en opvaskemaskine, endda en som er meget effektiv til at tørre opvasken. Så nu bliver den brugt og jeg er begyndt at eksperimentere mere med forskellige ingredienser.

Min favorit er denne med rødbeder og æbler, men på det sidste har jeg kastet min kærlighed på gulerodsjuicerne også. Her i weekenden var vi et smut forbi svigerfamilien og de havde fået købt lige rigeligt med klementiner. Så vi fik en ordentlig sending med hjem og jeg besluttede at se hvordan de gjorde sig sammen med gulerødder. Klemmentiner er noget jeg forbinder med jul og derfor smager denne juice lidt af jul.

2015-12-02 12.45.08

Portionen her giver 0,7-1 l juice

Gulerodsjuice med et hint af jul

6 store gulerødder
10-12 økologiske klementiner
5 cm frisk ingefær
1 økologisk lime

Vask og skær gulerødderne ud i mindre stykker, som kan gå i juiceren. Skræl klementinerne, hvis man bruger dem med skal bliver juicen nemt bitter. Jeg valgte dog at komme én af dem i med skal på, da jeg godt kan lide de bitre smagstoner. Limen bruges derimod med skal på og ingefæren kan skrælles alt efter ønske.
Kom det hele i juiceren, jeg plejer at blande det lidt. Jeg ved ikke om det gør en forskel, men jeg synes, at det er bedst at det allerede blandes under juicing. Jeg har erfaret at hvis jeg placerer en sigte i skålen, hvor juicen løber ud i, så slipper jeg for at skulle skumme juicen, før jeg hælder den på flaske.
Jeg skolder flaskerne med kogende vand lige før jeg hælder juicen i, og så holder de fint 1-2 uger på køl.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *