Glutenfrit mørkt kernebrød med hele havrekerner

Indlægget indeholder reklamelinks – markeret med *

Jeg spiser ikke super meget brød, men en gang imellem, har jeg virkelig lyst til en skive godt rugbrød med pålæg. Det nærmeste jeg kommer er Glutenfrit mørkt kernebrød. Da jeg spiste rugbrød, var min favorit havrebrødene. Et godt brød med hele havrekerner og grove havreflager på toppen smager bare skønt.

Derfor har jeg lavet et mørkt kernebrød med hele glutenfrie havrekerner og grove havreflager, som også er perfekt til glutenfrie brødchips ala rugbrødschips.

Brødchipsene er jeg blevet så meget fan af. De er så lækre, at have med i madpakken, at spise som snacks og ikke mindst i forretter eller kanapeer. Jeg bruger også dette brød til at lave chips af, men det er rart med variation. Her får du opskriften på havrebrødet og instruktionerne på at lave brødchips er lige her.

Jeg bager ofte to brød af gangen. Et som skæres i skiver og fryses, så jeg altid kan snuppe en skive fra fryseren og riste. Og et, som jeg nyder helt friskbagt og lader stå, til det er lidt tørt. Når det er lidt tørt, er det bedre til brødchips og grov rasp. Det er så lækkert, at have “rugbrøds”rasp til grove fiskefileter, risottokugler eller som drys på morgenmaden.

Glutenfrit mørkt kernebrød med hele havrekerner og grove havreflager

Glutenfrit rugbrødslignende brød fyldt med hele havrekerner og masser af smag.

Ret brød, frokost
Køkken Dansk
Keyword Brød, frokost, madpakke
Forb. tid 2 timer 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 5 timer 15 minutter
Antal 1 brød

Ingredienser

  • 100 g hele glutenfrie havrekerner
  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 spsk melasse kan erstattes af mørk sirup
  • 10 g husk
  • ½ tsk havsalt
  • 100 g hørfrø
  • 100 g boghvedeflager
  • 100 g hirseflager
  • 50 g grove glutenfrie havreflager
  • 100 g fint majsmel Kan erstattes af rismel
  • 100 g boghvedemel Kan erstattes af hirsemel
  • 1 spsk carobpulver*
  • 50 g grove glutenfrie havreflager til at drysse form og top med

Sådan gør du

  1. Sæt de hele glutenfrie havrekerner i blød i rigeligt kogende vand i minimum 2 timer.

  2. Gæren opløses i vandet og melasse, havsalt og husk tilsættes. Pisk det grundigt sammen og lad det stå i 5 minutter.

  3. Bland alle de andre ingredienser sammen i en skål og rør det hele godt sammen.
  4. For en bageform med bagepapir og smør den med smør eller olie. Drys ca halvdelen af de grove glutenfrie havreflager på indersiden af formen/bagepapiret og hæld dejen i formen.

  5. Overfladen glattes med vand og prikkes med en gaffel/nål før du drysser de sidste grove glutenfrie havreflager over.
  6. Stil det til hævning i 1½-2 timer og bag det i varmluftovn ved 175 grader i 75-90 minutter afhængig af din ovn.
  7. Er du i tvivl tages det ud og vippes ud af formen. Hvis det er færdigt vil det lyde hult, når du banker på det med en gaffel.
Share:

1 Comment

  1. Vivi Busch-Christensen
    2023-01-10 / 11:02 pm

    Spændende. Glæder mig til at prøve næste gang 😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering