Glutenfrit groft flerkornsbrød fra Amo, lavet som krydrede kuvertbrød

Sponsoreret indlæg

Jeg modtog for et stykke tid siden en ny glutenfri brødblanding fra Amo til afprøvning. Fordelen ved denne brødblanding er, at den er naturligt glutenfri, ingen renset hvedestivelse! Problemet er, at den ikke indeholder fuldkorn. Det er et generelt problem med glutenfrie melblandinger og specielt når de kalder det groft synes jeg det er lidt halvhjertet. Groft antyder, at det indeholder fuldkorn og mange kerner ikke 5 % små frø.

Jeg spiser ikke rigtigt brød med pålæg, så jeg bager meget sjældent et klassisk brød. Til gengæld spiser jeg ofte brød, som tilbehør til supper, forretter og kødretter. Så jeg besluttede, at bage krydrede kuvertbrød af blandingen. Bagpå var der et tip til, at bage boller af det og jeg fulgte anvisningen for det.

glutenfri-groft-flerkornsbrod

Jeg valgte, at tilsætte 1 spsk tørret oregano og 1 tsk groft læsø sydesalt. Da dejen er blød og lavet til at hæve i den form den skal bages i, valgte jeg at bruge en muffinsform.

2015-11-14 18.55.41

2015-11-14 19.32.53

Dejen er nem, at arbejde med og giver et lækkert luftigt brød, som smager skønt.
Jeg kunne have formet brødene mere og derved givet dem en mere jævn overflade, men jeg kan godt lide et lidt rustikt udseende. Hvis du ønsker en mere jævn overflade kan du forme boller med våde hænder.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *