For et stykke tid siden, faldt jeg over et virkeligt lækkert italiensk brydebrød bagt i en støbejernsgryde og serveret med en tomatsovs.
Det var baseret på en pizzadej og hver bolle var så rullet i smeltet smør og hvidløg. timian og lidt chiliflager, inden de blev lagt ned i støbejernsgryden ret tæt sammen og bagt. Så jeg lavede et glutenfrit brydebrød med timian og hvidløg.
Da jeg ikke har en støbejernsgryde i den rette størrelse brugte jeg et almindeligt ovnfast fad der passede i størrelsen.
Dejen røres sammen efter anvisningen på pakken, æltes igennem og deles til ca 25 små boller. Disse rulles nu i en miks af smeltet smør, timian og hvidløg, hvorefter de placeres i det ovnfaste fad. De skal ligge tæt, da de skal hæve opad og ikke ud til siderne. De stilles til hævning i en time.
Efter hævning pensles de med resten af smørret med hvidløg og timian samt drysses med en lækker cheddar, revet på den fine side af rivejernet. Brødet bages ved 225 grader i 20-25 minutter til osten er smeltet og bollerne begynder at brune.
Glutenfrit brydebrød
1 pakke Vitamile pizzadej
3 spsk smør
2 spsk tørret timian
2 fed hvidløg
ca 50 g cheddar
Jeg fulgte anvisningen på pakken, indtil jeg i stedet for at rulle dejen ud til pizzaer, lavede boller af den. Smøret smeltes og gryden tages af varmen før timian og presset hvidløg røres ud i det smeltede smør. Hæld blandingen op i en dyb tallerken, det gør det nemmere at rulle bollerne i det.
Det kan serveres alene med forskellige dip, pestoer og sovse til eller det kan bruges som tilbehør til en forret eller salat. Det er også et smukt brød at stille på en buffet, som folk selv kan brække stykker af.
Det er et lækkert luftigt og blødt brød, med rigtigt meget smag. Det er fryseegnet og kan gemmes i et par dage på køl og når det lunes i ovnen er det som friskbagt 🙂