To frokostforslag med glutenfrit brød – sådan undgår du madspild

Den anden formiddag lavede jeg glutenfrie brødcroutoner. Kæresten og jeg ville gerne have cæsars salat til aftensmad og det er bare ikke helt rigtigt uden nogle gode brødcroutoner, så jeg måtte jo lave sådan en portion. Det er samtidig en god måde, at få brugt evt rester af glutenfrit brød, som er blevet tørt og træls. Det er dyrt nok, så det gør virkelig ondt i hjertet, at smide noget af det ud. Glutenfrit brød – sådan undgår du madspild.

Brødcroutonerne skulle selvfølgelig testes til frokosten. så jeg lavede mig en let lille salat med en gul bolsjebede i tynde skiver og brødcroutoner.

Glutenfrie brødcroutoner 

8 skiver glutenfrit sandwichbrød eller lign.
ca 2/3 dl olivenolie evt olie fra spray

Skær brødet ud i små tern, jeg skærer altid skorpen fra, det giver en bedre overflade på brødcroutonerne. Skorperne gemmer jeg til, at lave rasp af, i kan se længere nede hvordan. Hver tern pensles med olivenolie og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages 5 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader. Tag dem ud og læg dem på festsugende papir. Når de er helt kølet af kommes de i en lufttæt beholder og kan holde sig en god måneds tid sådan.

Du kan evt presse noget hvidløg ud i olien, du bruger til pensling hvis du ønsker croutoner med hvidløg. Ellers kan finthakkede friske krydderurter tilsættes og olien stilles væk og trækker i en times tid før croutonerne pensles. Hvis du ønsker en blødere skorpe og mindre smag af olivenolie kan du pensle og riste brødskiverne hele og først skære dem i tern, efter du tager dem ud af ovnen.

Salat med gule bolsjebeder og glutenfrie brødcroutoner.

Opskriften her er til én person til frokost.

1 håndfuld fintsnittet icebergsalat eller anden salat efter ønske
1 lille gule bolsjebede
1/4 rødløg i fine tern
1/6 del agurk i fine tern
1 håndfuld brødcroutoner
1 tsk tomatpesto

Bolsjebeden skrælles og skæres i tynde skiver med en kartoffelskræller eller julienneskærer. Anret den fintsnittede salat i bunden med skiver af bolsjebede fordelt over, drys med tern af agurk og rødløg og server med pesto.

To frokostforslag med glutenfrit brød - sådan undgår du madspild

2015-05-18 14.49.40

Jeg gemte endeskiverne og valgte at teste dem til klassisk amerikansk grilled cheese. Konceptet svarer lidt til vores toast, dog er det sjældent med to skiver brød.

Glutenfri Grilled Cheese med artiskokhjerter, parmaskinke og frisk mozzarella:

To skiver glutenfrit brød
2 tsk tomatpesto med chili
1 artiskokhjerte i olie
1 skive parmaskinke
1 klump frisk mozarella
lidt frisk basilikum
1 håndfuld cherrytomater

Smør pesto på de to skiver brød, skær artiskokhjetrtet ud i mindre stykker og fordel dem ovenpå pestoen. Riv parmaskinken i mindre stykker og fordel den over artiskokhjerterne og top det hele med frisk mozzarella i skiver. Rist det i ovnen ved 200 grader under grill. Når osten er smeltet er de færdige, ca 5 minutter skal de have.
Jeg spiste dem med en håndfuld forskelligtfarvede cherrytomater, men de er også lækre med en frisk salat.

2015-05-19 13.37.26

Det virkeligt lækkert bløde, lidt søde brød smager eminent i kombination med chilien og den milde ost. Det er meget længe siden, jeg har forkælet mig selv med sådan en lækker frokost.
Er du til mindre ost end jeg er, kan du uden problemer halvere ostemængden. Jeg får ofte at vide mit forbrug af ost er unødvendigt højt tenderende til vulgært. Men hvad kan jeg gøre. jeg elsker ost?

Rasp af brødet

De afskårne skorper fra brødcroutonerne ristede jeg i ovnen i 5 minutter og kørte i minihakkeren, så jeg brugte det til at lave en god rasp af. Der er jo ingen grund til at lade godt brød gå til spilde 😉

SÅ har du altid rasp til f.eks. paneret camembert ost med solbærsyltetøj. Den kan også bruges til f.eks hjemmelavede chilicheesetops.

To frokostforslag med glutenfrit brød - sådan undgår du madspild

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *