Dette kvalificerer sig ikke til at kaldes en opskrift, men er mere en guide eller et tip. Glutenfrie rugbrødschips er en velsmagende og sund snack, både til ostebordet og i madpakken.
De er supernemme at lave selv. Det er også en fantastisk måde at få brugt en tør rugbrødsrest. I stedet for at smide en tør rest ud, kan du lave disse brødchips, eller rive det til rasp.
Du skal starte med at bage eller købe et godt glutenfrit rugbrødslignende brød. Det kan f. eks være et af disse to brød; Glutenfrit mørkt kernebrød med hele havrekerner eller glutenfrit rugbrød. Men hvis du har en favoritopskrift, så kan du selvfølgelig også bruge den.
Lad brødet stå ude på bordet i en brødpose, det må gerne blive godt tørt. Hvis det er for friskt er det svært at skære de helt tynde skiver du skal skære.
Sådan laver du glutenfrie rugbrødschips
Skær helt tynde skiver med en meget skarp kniv. De skal være 1-2 mm tykke helst ikke mere. Jeg bruger ikke en brødkniv, da bladet ofte er ret tykt på brødkvine. Et tykt knivblad gør det sværere at skære de helt tynde skiver.
Det gør ikke noget, at de er halve eller der mangler et hjørne, så får du bare mere rustikke brødchips. Du kan skære eller knække skiverne ud i passende størrelse.
Læg stykkerne i et lag på en bageplade og spray med olie. Hvis du ikke har olie på spray kan du pensle dem let med olie. Drys evt. med lidt flagesalt eller krydderier, hvis du gerne vil have lidt ekstra smag.
Bag dine glutenfrie rugbrødschips ved 150 grader i 20-40 minutter, til de er helt sprøde. Lad dem køle helt af, inden du kommer dem i en lufttæt beholder.
Brødchipsene kan holde sig op til en måned i en lufttæt beholder. Så længe får de dog aldrig lov til at stå her.

Mmm… de er så nemme at lave, men smager så godt! Jeg laver dem ikke så sjældent, og her må de heller ikke lov at ligge en hel måned! Haps! Nogen gange skær jeg også ‘gammelt rugbrød’ i små tern, drysser med lidt salt og lakridspulver og tørrer dem på samme måde som rugbrødschipsene – det smager vildt lækkert som en lille snack. De forsvinder om mulig ENDNU hurtigere end chipsene. 🙂