Glutenfrie Quesadillas

Jeg elsker Quesadillas, det er uden modstykke, den bedste mexikanske ret. En god Chili Con Carne er ikke at kimse af, men to tortillawraps klistret sammen om smeltet ost og kødsovs, kan ikke overgås. Glutenfrie Quesadillas med masser af lækker cheddar!

Jeg skulle jo også teste, de der infernalsk dyre glutenfrie tortillawraps, man kan få fra Schär. Og jeg må sige de smager fantastisk, meget bedre end hvedetortillas. Men prisen er simpelthen bare for høj. Pakken indeholder 2 stk – 160 g til 34.95, hvedetortillas koster 10 kr for 8 stk.
Det er mere fladbrød end egentlige tortillas, og de har også de små huller fra pigrullen, man bruger til fladbrød.

Wraps

Så jeg er gået igang med at researche, hvordan man bedst laver dem selv. Dem fra Schär er rismelsbaserede, men skal jeg lave dem selv, skal det vare majsmelsbaseret, som de jo originalt er. De skal også være mere brødagtige end de pandekageagtige opskrifter, jeg har set til dato. Jeg har indkøbt Masa Harina majsmel, som skulle være specielt velegnet til fremstilling af tortillas og er i gang med, at finde en tortillapresse. Min opskrift på hjemmelavede majstortillas finder du her.

Jeg bruger vulgært meget ost, og du kan sagtens bruge mindre end jeg gør. Jeg bruger cheddar som jeg selv river, det smager så meget bedre end det der er revet. Men er selvfølgelig dyrere, så du kan også sagtens bruge revet ost.

Glutenfrie Quesadillas

Glutenfrie quesadillas

300 g hakket oksekød
½ dåse majs
½- dåse røde kidneybønner
2 spsk smør
2 spsk salsa
2 tsk chilipulver
1 fed hvidløg
1 lille finthakket løg
300 g revet cheddar
6 glutenfrie tortillawraps

varm smørret op og kom hvidløg og chilipulver i, rør det rundt og tilsæt det finthakkede løg. Når løget er klart brunes kødet og til sidst tilsættes salsa, majs og bønner. Det hele simrer lidt mens du river osten. Der bliver til 3 store quesadillos i denne portion.

Læg halvdelen af tortillaerne ud på bagepapir, en tallerken eller et skærebræt og fordel halvdelen af osten på dem. Nu fordeles kødsovsen ovenpå osten og resten af osten fordeles ud over dem. Læg nu en tortilla ovenpå som låg. Varm en pande med slip-let belægning op, uden fedtstof og læg den første tortilla”pakke” på panden. skru ned på middelvarme og vent på at osten smelter. Når osten er smeltet, vendes tortillapakken og steges på den anden side til den er færdig.
Læg den på et ovnfast fad og hold dem varme i ovnen, mens du steger de andre på samme måde.
Jeg plejer at skære dem ud i kvarte, når jeg serverer dem. De serveres med creme fraiche, guacamole, salsa og salat.

2014-03-11 18.31.15

Tip: De er supergode kolde dagen efter og fungerer perfekt i madpakken, sammen med en masse grønt. Vi havde sådan en portion med, da vi var inde og se Odense Zoos dinosaurudstilling, og det var specielt, at sidde og indtage dem med denne udsigt 🙂

2014-03-12 11.58.17

Jeg spiser højest ½, så jeg gemmer ofte resten af kødsovsen evt til tacos eller lign., det kan godt fryses ned og varmes op igen. Man kan også godt fryse de færdige quesadillos, hvis man foretrækker det.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *