Glutenfrie pandekager – den eneste opskrift du får brug for

Indlægget indeholder reklmae links (markeret med *)

Jeg bruger én utrolig enkel pandekageopskrift til både madpandekager og dessertpandekager.
Ofte synes jeg desserter med pandekager bliver for søde, hvis man kommer sukker i pandekagedejen også. For mig er en rigtig god pandekage; én der gør sig godt med sødt tilbehør, som sirup og is, men er ligeså god til en lakseroulade eller med kødfyld. En pandekage, som ikke selv smager af så meget, at den tager fokus fra det tilbehør den serveres med. Men som samtidig tilfører en smagsmæssig note til det, det kan denne opskrift på glutenfire pandekager.

Det synes jeg denne grundopskrift gør helt perfekt; Den kan sødes med 1 tsk vanilliekorn* (evt. som erstatning for salt), gøres mere smagfuld med 1 tsk kardemomme eller gives et pift med 1 spsk grønne krydderurter, alt efter hvad man skal bruge den til. Hvis man tilsætter en tsk bagepulver, kan man bruge den til amerikanske pandekager og blinis. Ved lige at smide en lille håndfuld blåbær i hver pandekage, umiddelbart efter dejen er hældt på panden, får man blåbær pandekager.

006

Amerikanske pandekager og almindelige pandekager

Den observante læser, har efterhånden lagt mæke til, at jeg næsten altid bruger vanilliekorn i stedet for vanilliesukker. Det skyldes, at jeg er stor fan af vanilliesmagen, men jeg er absolut ikke fan af for meget sukkersødme. Vanilliesmagen kommer meget mere til sin ret, når man anvender de rene korn, frem for dem blandet op i fintmalet sukker. Jeg bruger ofte vanillepulveret fra urtekram, da det er billigere og nemmere end vanillestængern. Alt hvor man skal koge vanillestangen med bruger jeg selvfølgelig dem til. Den ekstra smag, der kommer fra selve stangen, kan ikke opnås ved at tilsætte samme mængde vanillepulver. Vanillepulveret farver mere end korn fra en stang, så hvis udseendet er vigtigt, vælger jeg kornene fra en stang.

002

Med ahornsirup

 

Opskriften er til 4 personer.

Verdens bedste glutenfrie pandekager

175 g schärs mix c
3 dl. mælk
2 æg
1 tsk. salt
30 g smør

Rør mel og mælk godt sammen i en skål, æg og salt piskes i blandingen. Imens smelter smøret på panden, når det er helt smeltet piskes det i dejen. Lad dejen hvile i ca et kvarters tid ved stuetemperatur. Nogle gange er den en lille smule for tyk og så kommer jeg ½ dl ekstra mælk i.
Varm panden godt op og fjern den fra varmen idet du hælder dej på i en passende mængde. Er det almindelige pandekager lader jeg kanten på pandekagen blive sprød inden jeg vender den. Jeg bager dem ved mellemhøj varme.

Jeg bruger smør, da jeg virkelig godt kan lide den smag smøret giver til pandekagerne, men man kan sagtens erstatte det med margarine, hvis man foretrækker dét.

Jeg laver dem som regel meget tynde, når de skal spises som de er, med sirup eller marmelade. Men tykkere, hvis det er til madpandekager eller de skal serveres med is.

Jeg har ikke en blinispande, men jeg har fundet ud af, at man kan bruge udstiksforme til kager og lave nogle fine blinis på den måde. For at undgå, at de sætter sig fast i kanten på formen, stikker jeg den ned i smør inden jeg kommer den på panden. Når dejen er helt størknet kan man med en madpincet vende formen og skubbe blinissen ned. Jeg løfter derefter formen op med madpincetten, dypper den i smør igen og hælder dej i igen. Det er også en fordel at have flere forme, så man udnytter panden lidt bedre.

002

Bliinisbagning i form

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *